keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Syntymäpäiväkakku 2-vuotiaalle (vol. 1)


  Tässä syntymäpäiväkakussa kokeilin useampiakin sellaisia ideoita ja ajatuksia mihin on viimeaikoina törmännyt. Eli kakku on perinteinen sokerikakkupohja, jonka välissä suklaatäytettä ja marmeladia. Päällä rahkakermavaahto -pursotuksia ja päivänsankarin (2v) itse maalaama kuva. Sokerikakkupohjan ohjetta en tähän nyt laita, mutta 3 munan pohjasta oli kyse. Pohjan leikkasin neljään osaan.

Kakku tarjoilulautasella valmiina syötäväksi.
Suklaatäyte (Mallia otettu Kinuskikissalta täältä)
Tästä tulee yksi "väli" tummaa ja yksi valkoista täytettä
4 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
Vaniljasokeria
130g tummaa suklaata
130g valkoista suklaata

- Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa (maut erikseen tietysti)
- vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sinne tuorejuusto.
- Mausta halutessasi vaniljalla ja jaa täyte kahteen osaan.
- Lisää toiseen osaan valkoinen suklaa hyvin sekoittaen (esim vatkaimella) ja toiseen tumma.
- Täytä kakku ja vie kylmään jähmettymään.

Kuvassa näkyy myös pursotusharjoitukset.
Kakun kokoaminen ja koristelu
- Kuvaa varten tein jo pari päivää ennen hieman kakkua pienemmän sokerimassalevyn jonka annoin kuivua. Tälle levylle sitten maalattiin ja kirjoitettiin kuvat ja tekstit mitä kuvissa näkyy. Maalaamiseen käytettiin pastavärejä. Näillä maalaamista pitää ehkä harjoitella. tai lukea jostain miten parhaiten soveltuvat. Noin vain purkista otettuna mm. musta ei oikein tarttunut sokerin pintaan ollenkaan. Kokeilut siis jatkuvat toiste.
- Kokoa kakku siihen irtopohjavuokaan missä teit kakkupohjankin. Näin kerrokset pysyvät paremmin korkeina ja kauniina jähmettymisen ajan.
- Leikkaa kakku 3-4 osaan.
- Kostuta kakkulevyt hyvin, mutta ei liikaa (eli fiiliksen mukaan, en minä mitään määriä osaa kertoa).
- Levitä pohjan päälle toinen suklaatäyte, nosta seuraava levy päälle ja sivele sen pintaan kerros appelsiinimarmeladia. Nosta kolmas levy marmeladin päälle ja levitä toinen suklaatäyte. laita "kansi" päälle ja vie jähmettymään jääkaappiin tai kylmiöön.
- Vatkaa 2dl kermaa vaahdoksi ja lisää siihen purkillinen maitorahkaa. Mausta sokerilla ja saat hyvin pursotusta kestävän vaahdon.
- Levitä kermaa kakun reunoille ja päälle. Nosta koristelevy paikoilleen ja tee haluamasi koristepursotukset.
Brasiliasta saakka tuotu upea kynttilä. Se myös soi...

Huomioita
- Valkoinen suklaa ei jähmety täytteessä ollenkaan niin hyvin kuin tumma. Eli täyte jäi pehmeäski ja hieman valuvaksi. Tumma suklaa sen sijaan toimi erinomaisen hyvin. Massasta tuli jämäkkää ja hyvin koossa pysyvää ilman liivatetta tai muita kommervenkkejä.
- Tällä idealla voi kakkua muunnella oman maun mukaan. Väliin voi lisätä vaikka lemon curdia, hilloja tai erilaisia marmeladeja. Myös tuoreet tai pakastetut marjat suklaatäytteen seassa toimisivat varmasti erittäin hyvin.
- Rahkakermavaahto ei ole paras mahdollinen pohja sokerimassalle. Tämän tajusin vasta siinä vaiheessa kun levy alkoi sulamaan kakun päälle... Sokerimassan alla täytyy siis olla se äklömakea kreemi tai ehkäpä ihan tavallinen kermavaahtokin käy. Tällainen "kevennetty" versio ei toimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti