sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Mansikkakakku - syntymäpäiväkakku 2v:lle vol 2

Kesän ensimmäinen mansikkakakku. Tehty syntymäpäiväjuhliin ja vieraiden vuoksi laktoosittomana ja gluteenittomana. Kakun koristeet tein jo aiemmin, mutta niistä tarkemmin seuraavassa postauksessa. Mansikkakku onnistuu parhaiten silloin kun on käytettävissä reilusti mansikoita ja tarpeeksi kermaa. Tein kermasta rahka-kermaa koska se kestää kuumuutta paremmin ja siitä saa myös helpommin tehtyä pursotuksia. Toisaalta se myös sopii mansikoiden kanssa erittäin hyvin. Kakusta tuli hyvää ja herkullisen näköistä, joten onnistunut projekti mielestäni. Tästä kakusta riittää hyvin ainakin 15 hengelle, ehkä useammallekin.

Valmis kakku kuva 1
Gluteeniton kakkupohja
6 kananmunaa
2dl sokeria
1,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Levitä 2-3 leivinpaperilla vuoratulle pellille. Itse tein kaksi kakkulevyä, mutta taikina olisi riittänyt kolmeenkin.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 min tai kunnes pohjat ovat kypsiä.

Täytteet
2 litraa tuoreita mansikoita
600g maitorahkaa
8 dl vispikermaa
Sokeria ja vaniljaa maun mukaan.

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Mausta.
- Perkaa mansikat ja leikkaa viipaleiksi. Säästä muutama koristeiksi.

Kakun kokoaminen
- Leikkaa ensimmäisestä levystä sen kokoinen pala kuin kakun kooksi haluat. Voit myös vain kasata kolme levyä päällekkäin isoksi kakuksi. Tässä kakussa sain kahdesta levystä kolme kakkupohjakerrosta siten, että keskimmäisen kokosin kahden muun "jämäpaloista".
Valmis kakku kuva 2
- Levitä pohjimmaisen levyn päälle reilusti mansikoita ja kermaa ja toista seuraavan levyn kanssa.
- Nosta viimeinen kakkupohja kakun päälle ja päällystä kauttaaltaan kermalla. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti.



Huomioita
- En kostuttanut kakkua koska en itse pidä liian kosteista kakuista. Tämän kakun pohjat jäivät paiston jäljiltä kosteiksi ja mansikatkin tietysti kostuttivat pohjaa parin tunnin odotuksen aikana.
- Kakun voisi tehdä myös pelkällä kermalla rahka-kerman sijaan.
- Koristelun voi hoitaa pursotusten ja erillisten koristeiden sijaan pelkillä mansikoilla.
- Valokuvaus ei taaskaan sujunut ihan niin hyvin kuin voisi toimia. Toiset kuvat ovat kellertäviä, toiset liian valkoisia... Mutta eiköhän näistä sen näe millainen kakku oli kyseessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti