tiistai 26. heinäkuuta 2011

Janssoninkiusaus

Tätä ruokaa kuuluu syödä lauantaina saunan jälkeen ja syömiseen ei kelpaa mitkään muut ruokailuvälineet kuin tietyt punapäiset Fiskarsin aterimet. Teimme siis siskon kanssa kesäiseen saunailtaan tämän perinneruuan ja lisukkeeksi salaattia kun kerran olimme osoitteessa josta kyseiset aterimet löytyvät. Jos ja kun löydän kunnollisen kuvan kyseisistä aterimista niin saatan lisätä sen tännekin.

Tätä "Janssons temptation" -nimikkeelläkin kutsuttua ruokaa voi tehdä monenlaisilla ohjeilla. Minä en ihan tarkalleen suhteita muista, mutta parasta tästä tuleekin kun tekee ihan vain fiilispohjalta. Näin kesällä hyvänlaatuisten vanhojen perunoiden saaminen oli hankalaa, joten päädyimme pakasteisiin. Eipähän tarvinnut kuoria ja pilkkoa pottuja itse...

Janssoninkiusaus (noin neljälle nälkäiselle)

1kg pakasteperunasuikaleita
500g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
2 purkkia anjovisfileitä
Reilusti kermaa

- Kaada osa pakasteista isoon vuokaan, lado päälle noin puolet anjovisfileistä, lisää perunoita ja seuraava kerros fileitä.
.- Kaada loput potut ja sipulit vuokaan ja lisää kermaa. Kermaa saa olla reilusti. Kermaa taisi olla siten, että noin puolet perunoista peittyi. Pakasteista tulee jonkin verran nestettä itsestäänkin ja toisaalta perunat menevät "kasaan" sulaessaan ja kypsyessään joten liioittelua ei kerman kanssa kannata harrastaa. ja sitä paitsi kermaa voi halutessaan lisätä myöhemmin.
- Laita vuoka uuniin noin 200 asteeseen ja paista kypsäksi. Paistoaika on aika pitkä, olisikohan tämä kiusaus ollut uunissa 1,5-2 tuntia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti