tiistai 19. heinäkuuta 2011

Trifle mustikoista ja mansikoista

No niin. Nyt sitten olen kokeillut triflen tekemistä. Trifle on siis (ennen kaikkea) brittiläinen kerrosjälkiruoka. Kerrokset koostuvat ilmeisesti useimmiten hyytelöstä, kakusta, hedelmistä ja custardista (vähän niinkuin vaniljakastike muttei kuitenkaan). Perusohje tähän minun yritelmääni löytyi osoitteesta triflerecipes.org - mistäs muualtakaan. Lopputuloksena ihan hyvän makuinen jälkiruoka, mutta lisää harjoituksia vaaditaan jotta saan aikaiseksi herkullisemman makuisen ja näköisen triflen. Lisää harjoituksia siis tässäkin lajissa.

Trifle
Sokerikakkupohja (tein 2 munan pohjan, josta ihan kaikkea en käyttänyt)
Jell-O:ta tai muuta valmista hyytelöä
Reilusti mustikoita ja mansikoita
Pussillinen vaniljakastikeaineksia (niitä joita saa kaupasta 2 pussin paketeissa)
2,5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
Vähän sokeria

- Murenna sokerikakkupohja palasiksi ja laita paloista noin puolet kulhon pohjalle
- Lisää suurin osa marjoista
- Kaada hyytelö kaiken tämän päälle ja laita hyytymään jääkaappiin, pariksi tunniksi jos siihen on aikaa
- Sekoita vaniljakastike maitoon ja anna odotella noin 10min.
- Laita lisää kakkupohjan palasia hyytelön päälle ja asettele loput mustikat ja mansikat kakkupohjan päälle.
- Lusikoi marjojen päälle vaniljakastike. Anna jälkiruoan hyytyä jääkaapissa yhteensä ainakin 6h, jotta hyytelö varmasti on hyytelöä.
- Koristele kermavaahtopursotuksilla. Mausta kermavaahto sokerilla.

Pohdintoja
- Kaadoin hyytelöliemen suoraan kakkupohjien ja marjojen päälle ja asettelin lisäkerroksen kakkupohjaa vielä hyytelön päälle. Koska hyytelö oli tässä vaiheessa erittäinkin nestemäisessä muodossa imeytyi lähes kaikki hyytelö kakkupohjiin. Näin ei ehkä pitäisi tapahtua. Siispä seuraavaksi koetan antaa hyytelön hyytyä ensin pari tuntia, tai kunnes se on paksuuntunut mutta ei vielä kokonaan hyytynyt, ja lisään sen vasta siinä vaiheessa kakkupohjien ja marjojen päälle.
- Pitäisi löytää oikeaa custard -jauhoa, sillä ei tämä vaniljakastike maistu samalta. Tai sitten kaivaa esille custard -ohje netin kätköistä ja tehdä alusta alkaen itse.
- Kannattanee käyttää jotain herkullisemman väristä hyytelöä. Tämä meikäläisen kaapista löytämä sininen ei ehkä ollut paras valinta.
 - Hyytelön sijaan voisi käyttää hilloa tms. ja kostuttaa kakkupalaset vaikka sherryllä tai rommilla. Tämä kostutus on ilmeisesti hyvinkin oikeaoppista ja siten jälkiruoka voisi olla vieläkin herkullisempi.

2 kommenttia:

  1. Suosittelisin, että teet custardin alusta asti itse. Täällä kun mitään vähänkään erikoisempia aineksia ei saa ostettua, niin kaiken joutuu soveltamaan tai tekemään itse, mutta yleensä sen kyllä huomaa sitten maussakin...positiivisessa mielessä.;)

    VastaaPoista