sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kylmäsavulohimuffinssit

Muffinssit ovat suolaisina(kin) hyvää piknikevästä. Muffinssit ovat helppoja, herkullisia ja erilaisilla täytteillä niistä saa lukemattomia eri variaatioita. Tällä kertaa tein siis kylmäsavulohimuffinsseja. Perusohje "Muffinssikirja" -keittokirjasta, mutta muokkasin ohjetta hieman omaan tarpeeseen ja kaappien sisältöön soveltuvaksi.

Kylmäsavulohimuffinssit
(noin 14-16 isohkoa muffinssia)

4dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1rkl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
1 muna
1dl öljyä
0,5dl juoksevaa hunajaa
3,5dl piimää
150g kylmäsavulohta
Pippuria
Kuivattua basilikaa (noin 2tl)

- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pilko kylmäsavulohi pieniksi palasiksi.
- Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa.
- Sekoita muna, öljy, piimä ja hunaja toisessa kulhossa.
- Yhdistä ainekset nopeasti, älä sekoita liikaa ettei taikina sitkisty.
- Lisää kylmäsavulohi ja mausteet.
- Täytä muffinssivuoat taikinalla ja paista uunissa noin 15-20min.

Edit: korjasin tuota muffinssien lukumäärää. Sain itse taikinasta aikaiseksi näköjään 17 muffinssia, sellaisia reilun kokoisia. Määrä riippuu tietysti muffinssivuokien koosta...

2 kommenttia:

  1. Copycat iski =)
    http://hapsuli.blogspot.com/2011/08/kylmasavulohimuffinit.html

    VastaaPoista
  2. Heh :) Siitä vaan kopioimaan! Hyviltä näytti noi sun muffinssit kyllä...

    VastaaPoista