torstai 7. heinäkuuta 2011

Porkkanakakku

Kesäinen syntymäpäiväjuhlan kahvipöytä
En ollut aikaisemmin porkkanakakkua tehnytkään, joten pitihän se sitten tehdä oikein kunnolla. Tein siis porkkanakakun Glorian Ruoka ja Viini -lehden (3/2011) ohjeen mukaan. "Pelkän" kakun lisäksi siis porkkanamarmeladia (siitä seuraava postaus, joka ilmaantuu linkiksi tähän kunhan saan sen kirjoitettu) kakun väliin. Lopputulos oli herkullinen

Porkkanakakku.
500g porkkanoita
6dl vehnäjauhoja
1,5tl kardemummaa
1,5tl kanelia
1tl inkivääriä
1/2tl muskottipähkinää
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
3 kananmunaa
2,5dl ruokosokeria
1dl maitoa
2,5dl rypsiöljyä

- Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka (ohjeen mukaan n 23cm halkaisijaltaan oleva)
- Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Raasta porkkanan hienoksi
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää jauhot, maito, öljy ja porkkanaraaste muutamassa ereässä.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin tunti ja 10-20min. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.

Kuorrute
600g tuorejuustoa
150g voita
2dl tomusokeria
- Sekoita tuorejuusto ja voi sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tomusokeri ja pane jääkaappiin odottamaan.

Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakku kolmeen osaan.
- Nosta alin kerros irtopohjavuokaan. Levitä ohut kerros tuorejuustokuorrutetta ja levitä 2-3dl marmeladia tuorejuuston päälle. Nosta seuraava kerros vuokaan ja täytä toinen kerros samalla tavoin.
- Nosta viimeinen kerros päälle. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään. Maku paranee jos täytät kakun edellisenä päivänä ja kuorrutat vasta juuri ennen tarjoilua.
- Poista kelmu ja kuorruta kakku lopulla tuorejuustokuorrutteella.

Koristeena mintunlehtiä
Huomioita
- Kakku oli hieman raaka, joten kannattaa tarkistaa huolella.
- Valitsemani kakkuvuoka taisi olla liian pieni tai sitten kakku vain nousi yllättävän hyvin. Kakusta nimittäin tuli ehkä liiankin  korkea. Seuraavalla kerralla siis isompaan vuokaan niin palojen leikkaaminenkin helpottuu.
- Alkuperäisessä ohjeessa kakku koristeltiin vielä inkivääri-porkkananauhoilla joita en tällä kertaa aikataulusyistä tehnyt. Seuraavaksi kokeilen niitäkin.
- Kuvaustekniikkaa pitäisi hioa, näistäkin tuli turhan kellertäviä... kuorrute siis oli melkein valkoista.
- Ohjeessa kakkuun tuli myös 2dl paahdettuja pekaanipähkinöitä. Jätin pähkinät pois vaikka ne varmasti hyvän lisän makuun ja rakenteeseen olisivat tuoneetkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti