maanantai 8. elokuuta 2011

Karviaismarjahillo

Sain kulhollisen punaisia karviaismarjoja joista päädyin tekemään hilloa. Tein hillon hillosokeripussin kyljestä löytyvällä perusohjeella jota sovelsin määrien ja maustamisen suhteen. Maustoin hillon kanelilla, joka sopii mielestäni karviaismarjojen makuun mainiosti. Hilloa voi käyttää vaikka lettujen kanssa tai kääretortun täytteenä.

Karviaismarjahillo
500g karviaismarjoja
250g hillosokeria
0,5dl vettä
3 kanelitankoa

- Puhdista karviaismarjat leikkaamalla karat pois.
- Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
- Lisää sokeri koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi vielä kanelitangot. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti noin 15 minuuttia tai kunnes marjat ovat pehmenneet.
- Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia kunnes marjat eivät enää nouse pillanne. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana ja kuori mahdollinen vaahto pois.
- Tölkitä kuumennettuihin tölkkeihin ja säilytä viileässä. Voit jättää kanelitangot hillon joukkoon jos haluat.

1 kommentti:

  1. Karviaishilla ja raparperihillo ovat minusta aivan huippuja maustamattoman jogurtin (ja myslin) kanssa. Kokeilepa!

    ps. Toisinaan on vaikeaa todistaa olevansa ei-robotti, kun ei noista kirjaimista saa mitään selvää.

    VastaaPoista