lauantai 20. elokuuta 2011

Mudcake ja konjakkimuhennetut mansikat

Mudcake ja konjakkimuhennetut mansikat
En ollut aiemmin tehnyt varsinaista mutakakkua, joten pitipä sitäkin sitten kokeilla. Varsinkin kun sain pyynnön tehdä rapukekkerien jälkiruuaksi jotain oikein suklaista ja kosteaa. No, tämä on suklaista ja melkeinpä raakaa sisältä joten täyttänee molemmat tilauksen määritelmät. Tarjoilin mutakakun konjakkimuhennettujen mansikoiden ja kermavaahdon kera. Oli hyvää. Hyvää oli myös tänään nautittu samainen mudcake kermavaahdon ja pensasmustikoiden kanssa.

Mudcake eli mutakakku
200g voita
200g suklaata (mahdollisimman tummaa, käytin 70% kaakaota sisältävää)
4 kananmunaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

- Sulata voi ja lisää voin sekaan pilkottu suklaa. Anna sulaa kuuman voin sekaan.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon kuivat aineet ja voi-suklaaseos.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan (käyttämäni vuoka lienee n 26cm halkaisijaltaan)
- paista uunissa 200 asteessa 12 minuuttia. Mutakakku ei varsinaisesti kypsy kuin reunoilta ja pinnalta. Kakun kuuluu jäädä pehmeäksi ja kosteaksi sisältä.

Mudcake ja pensasmustikat
Konjakkimuhennetut mansikat
Tuoreita mansikoita, noin 3/4l
Loraus konjakkia
Pari ruokalusikallista ruokosokeria

- Murskaa mansikat kulhossa esimerkiksi haarukalla.
- Lisää konjakki ja sokeri ja anna maustua hetken.

- Tätä voi varmasti tehdä myös pakastemansikoista. Maku ei ole ihan sama, mutta hyvää voisin kuvitella olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti