sunnuntai 21. elokuuta 2011

Quiche Lorraine

Kun piiraassa on rapea pohja, täytteessä pekonia ja juustoa ja koko komeus maustetaan muskottipähkinällä ei lopputulos voi olla huono. Lopputulos on itse aisiassa erittäin herkullinen Quiche Lorraine. Tein tällä kertaa 4 pikkupiirasta, mutta aiemmin olen tätä herkkua tehnyt sellaiseen tavanomaiseen piirakkavuokaan. Toimii molemmilla tavoilla. Pääsin käyttämään Salaiselta leivontaystävältäni saatuja pieniä piirasvuokia, sillä en omista tarpeeksi montaa pientä piirakkavuokaa/irtopohjavuokaa. Ohje on Anne Wilsonin keittokirjasta "Piiraat ja tortut".
Tarjoiluehdotus

Quiche Lorraine
4 pientä piirasta tai yksi iso

Pohja
3dl vehnäjauhoja
90g voita nokareina
2-3rkl kylmää vettä

- Kuutioi voi ja lisää se vehnäjauhojen joukkoon. Hiero voi jauhoihin siten, että saat hienomuruisen seoksen.
- Lisää pari ruokalusikallista kylmää vettä ja vaivaa taikina tasaiseksi massaksi. Lisää sen verran vettä, että saat tasaisen taikinan.
- Kaulitse taikina levyksi josta otat sopivan kokoisia ympyröitä vuokiin. Painele vuoan pohjalle ja reunoille, reunojen korkeus voi olla noin 2-3cm. Laita pohjat jääkaappiin noin 20 minuutiksi tai kunnes uuni on lämmennyt.
- Lämmitä uuni 180 asteiseksi. Pistele haarukalla pohjiin muutama reikä (ainakin pienissä piirakoissa pohja alkoi nousemaan kupruille paiston aikana) Peitä taikinapohjat leivinpaperilla ja kaada vuokiin keittämätöntä riisiä painoksi. Paista pohjia 10min jonka jälkeen poista riisi ja paperit. Paista vielä 10 minuuttia, kunnes pohja on hiukan ruskettunut. Anna jäähtyä ainakin täytteen teon ajan.

Täyte
5 siivua pekonia (tai maun mukaan, alkuperäisessä ohjeessa 3 siivua)
60g raastettua juustoa, esimerkiksi gruyere, mustaleima emmental tai joku muu vahvan makuinen juusto. Myös jääkaaposta löytyvät erilaiset juustonpalojen loput käyvät hyvin.
3 kananmunaa
1 ja 1/4dl kermaa
1 ja 1/4dl maitoa
Ripaus jauhettua muskottipähkinää

- Pilko pekoni pieniksi paloiksi esimerkiksi saksilla. Paista rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
- Vatkaa munat kevyesti, sekoita niihin maito, kerma ja juustoraaste.
- Levitä pekoninpalat tasaisesti vuokien pohjalle ja kaada päälle muna-kerma-juustomassa.
- Ripottele päälle hieman muskottipähkinää.
- Paista uunissa (edelleen se 180 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes piiraat ruskistuvat ja kypsyvät. Pienissä piiraissa kannattaa tarkistaa paiston etenemistä ajoittain.

- Tarjoile lämmitettyinä esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti