maanantai 12. syyskuuta 2011

Kermakakun koristelu

Kermakakun koristelu kermapursotuksilla ja värisokerilla. Kakun teosta en voi ottaa kunniaa, sillä se oli muutaman kymmenen vuotta minua kauemmin täytekakkuja tehneen mestarin käsialaa. Kyseessä siis gluteeniton kakkupohja, jonka väleissä oli omenahilloa, puolukkahilloa ja lakkahilloa. Lopputuloksena perintenen täytekakku.

Päällystin kakun tavallisella kermavaahdolla ja pursotukset tein rahkakermavaahdolla. Rahka-kerma toimii pursotuksissa pelkkää kermaa paremmin, joten sitä siis käytin valkoisena ja punaiseksi värjättynä. Viimeistelyyn käytin punaista värisokeria.

Huomioita: Tuo värisokeri pysyi oikein kauniin ja siistinä vaakasuorilla pinnoilla. Reunoille ripotellut alkoivat valuttamaan väriä... eli tämäkin näköjään kannattaa ottaa huomioon kun koristeluja tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti