Kakun pinta ja koristuksia |
Kanelinen omena-herkukkakakku
Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
- Uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada kakkuvuokaan, jonka pohjan olet peittänyt leivinpaperilla. Vuoka se "isompi" vuokani jonka mittoja en muista ja jota en nyt voi mitata kun ei ole vielä palautunut...
- paista noin 25 minuuttia kunnes kakku on kypsä.
- Poista vuoasta ja leikkaa kahteen osaan.
Omena-herukkatäyte
noin 400g kuorittuja, lohkottuja omenoita (siemenkodat poistettuna)
4 dl mustaherukoita
2 dl ruokosokeria
2 kanelitankoa
0,5 dl maissijauhoja
0,5 dl vettä
2 liivatelehteä
- Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Laita omenat, herukat, sokeri ja kanelitangot kattilaan. Keitä noin 5min kunnes omenat ovat melkein kypsiä ja herukat ovat vähän soseutuneet. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Lisää maissijauhot ja vesi (sekoita siis jauhot vesitilkkaan) ja keitä vielä hetki.
- Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja lisää kuumaan hillokkeeseen. Sekoita hyvin, että liivatteet varmasti sulavat ja sekoittuvat tasaisesti.
Rahkatäyte
4 dl vispikermaa
500 g maitorahkaa
Sokeria maun mukaan
Vajaa tl vaniljajauhetta
1 rkl sitruunamehua
3 rkl kiehuvaa vettä
4 liivatelehteä
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka sekä sokeri. Vatkaa tasaiseksi, lisää vanilja ja tarkista maku.
- Laita lioteut ja puristetut liivatelehdet pieneen astiaan, lisää kiehuva vesi ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja lisää rahkavaahtoon hyvin sekoittaen.
Kakun kokoaminen
Noin 2dl vesi-sitruunamehu-sokeri lientä (suhteet maun mukaan)
- Nosta toinen pohja irtopohjavuokaan. Kostuta pohja kostutusliemellä.
- Levitä omena-herukkatäyte pohjan päälle. levitä täytteen päälle noin 1/3 rahkatäytteestä.
- Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta. Kaada päälle loput rahkatäytteestä.
- Koristele kanelitangoilla, tähtianiksella ja ripottelemalla päälle kanelia.
Huomiota
- Jos tekee kakun pienempään vuokaan saa omena-herukkatäytteestä selvemmin kauniin hyytelökerroksen. Tähän isoon vuokaan kerros oli varsin ohut.
- Pienempään vuokaan tehdessä pohjan voisi tehdä 2-3 kananmunan pohjana tai käyttää osan kakkulevyistä joskus toiste.
- Kiitos kakkuohjeen ajatuksesta Kinuskikissalle, mutta kuten huomaa muuntelin ajatusta aika paljon...
- Raportoin kakun hyytymisestä, mausta jne. jos saan syöjiltä kommentteja. Liivatteiden kanssa menin aika pitkälti mutu-tuntumalla joten ei välttämättä mennyt oikein...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti