torstai 15. syyskuuta 2011

Salainen leivontaystävä - syyskuun paketti

Täytyy myöntää, pakettikortti tuli kyllä jo eilen... mutta syysmyrskyyn lähteminen sen jälkeen kun olin jo vaihtanut kuivat vaatteet päälle... No, hain paketin kuitenkin heti tänään kotimatkalla. Jos ulkona ei olisi (taas) satanut olisin varmaan jo yrittänyt kurkkia pakettiin ennen kuin pääsin sisälle - sen verran innolla olen tätä odottanut. Paketti oli rakennettu suolaisen piirakan ympärille. Sellaisen jota voisi vaikka nauttia teen kera kynttilänvalossa syksyisenä iltana. Ihana ajatus :)

Pakettien avaaminen on aina hauskaa ja tällä kertaa laatikosta paljastui seuraavia herkkuja:
- Punaista pestoa, jota en olekaan tosi pitkään aikaan itse ostanut. Jos ei muuta keksi, niin pastan kanssa tuo on aina herkullista. Salaatinkin joukkoon voisi lusikoida... tai miksei suolaiseen piirakkaan.
- Chiliä ja basilikaa. Molemmat ovat täällä keittiön perusmausteita joten täydennystä kaipaa aina.
- Salaatinkastikeaineksia. Tällaisia en olekaan aiemmin maistanut. Voisi toimia vaikka turkkilaiseen jogurttiin sekoitettuna lohkoperunoiden dippaukseenkin.
- Piirakkapohja-aineksia en ole koskaan käyttänyt. Mutta joskus kun ei millään jaksa vaivautua etsiskelemään aineksia kaapista tällainen on takuulla iloinen yllätys. Katsotaan koska tulee käytettyä. Onneksi sopii niin suolaisiin kuin makeisiinkin piirakoihin, joten valinnanvaraa löytyy.
- Kaunis kortti mukavien ajatusten ja terveisten kera.
- Ohje sienipiirakalle. No tuota... minä en kyllä syö sieniä... mutta pohja sen sijaan näytti tosi herkulliselta. En ole käyttänytkään perunahiutaleita piirakkapohjassa (tai itse asiassa missään). Pitää kokeilla heti kun tulee tilaisuus mihin voisi tehdä jonkin piirakan herkullisilla täytteillä.
- Karpalo-kerma rooibos -teetä. Tämä laatikko lähtee heti huomenna töihin. Siellä tulee teetä juotua yleensä useampikin kupillinen päivän aikana ja tämä takuulla piristää päiviä.
- Marimekon servettejä. Tosi kaunis ja syksyinen sävy, joka sopii hyvin niin sinisiin kuin harmaisiinkin teema-astioihini. Mites osasitkin arvata?

Eli kiitos kaunis taas sinulle sly:ni!

4 kommenttia:

  1. Jee! Taas on kuukauden odotus ohitse =)!

    VastaaPoista
  2. Joo. Ja nyt enää kuukausi siihen, että saa tietää keneltä paketteja on saanut!

    VastaaPoista
  3. Kiva että paketti oli mieluinen... Ja hei sorry tuosta mogasta sienipiirakan ohjeen kanssa. Tiesin kyllä että et niistä tykkää....dementia vain iski!!!
    T. Slysi

    VastaaPoista
  4. No, mitäpä pienistä ;) Pohjan ohjeella tein viinkonloppuna herkullisen piirakan. Että oli ohjeesta hyötyä sienistä huolimatta.

    VastaaPoista