maanantai 19. syyskuuta 2011

Sipuli-pepperonipiirakka

Piirakka hyvältä kuulostavaan perunahiutaleita hyväksikäyttävään pohjaan. Täytteiksi sitä mitä kaapeista löytyi. Pohjaan sain ohjeen salaiselta leivontaystävältäni. Kokeilun lopputuloksena oli herkullinen iltapalapiirakka, joka oli parhaimmillaan kuumana ja raikkaan salaatin kera.

Pohja
2dl perunahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1,5dl lämmintä vettä
100g voita sulatettuna
Suolaa

- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sulatettu voi. Sekoita nopeasti taikinaksi ja laita jääkaappiin hetkeksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä taikina esimerkiksi tuorekelmulla odotusajaksi (kun en tätä älynnyt tehdä, sain sitten taivutella vähän kuivahtanutta taikinaa piirakkavuokaan).


Täytteet
2 sipulia
Öljyä
2dl kermaa
2 kananmunaa
2-3dl juustoraastetta
Pätkä kesäkurpitsaa
Muutama viipale peperonia
5 salvian lehteä pieneksi pilkottuna
Mustapippuria

- Suikaloi sipuli ja paista tilkassa öljyä kunnes sipuli pehmenee ja saa hieman väriä.
- Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet piirakkapohjan päälle.
- Lisää paistetut sipulit vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.
- Vatkaa kerma ja munat sekaisin. Lisää seokseen salvia ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan. Asettele lopuksi peperonin viipaleet piirtakan päälle.
- Paista 200 asteessa noin 30-40min ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti