keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kinuskikissan pikkuleivät

Eli niinkuin otsikostakin voi päätellä, tein nämä herkut Kinuskikissan ohjeella. Erittäin maukkaita pikkuleipiä ja vielä helppoja tehdä. Tein puolikkaan annoksen, sillä halusin ensin kokeilla millaisia pipareita saisin aikaiseksi ja toisaalta eipä minulla olisi ollut vehnäjauhojakaan tarpeeksi kokonaiseen annokseen... Pikkuleivissä maistuu voimakkaasti kaardemumma ja vaniljaakin mausta löytyy, kanelia täytyy varmaan seuraavaan annokseen laittaa hieman enemmän. Taikinasta tuli noin 60 peruspikkuleipää ja muutama kymmenen kuvassa näkyvää "lasinreunuspiparia". Alla puolikas ohje, jonka mukaan toimin. Kinuskikissan alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Kinuskikissan pikkuleivät

100g laktoositonta margariinia (voi olisi varmasti parempaa)
1,75 dl ruokosokeria
0,75 dl ruokosiirappia
1 kananmuna
5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kaardemummaa
1,5 tl kanelia
n. 0,5 tl vaniljapulveria

- Paloittele huoneenlämpöinen rasva kulhoon ja lisää sokeri. Kiehauta siirappi ja kaada voin ja sokerin sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää seokseen kananmuna.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vähitellen taikinaan. Aluksi sekoittelin lastalla ja lopulta siirryin vaivaamaan taikinaa käsin.
- Kun taikina on tasaista muotoile siitä jonkinmoinen möhkäle, kiedo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. (Taikina on tosi hyvää, kannattaa siis varautua pieneen hävikkiin...)

- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Leivo taikinasta pikkuleipiä. Itse pidän rapeista pikkuleivistä, joten kaulitsin taikinan hyvinkin ohueksi.
- Paista noin 5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti