Kinuskikissan pikkuleivät
100g laktoositonta margariinia (voi olisi varmasti parempaa)
1,75 dl ruokosokeria
0,75 dl ruokosiirappia
1 kananmuna
5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kaardemummaa
1,5 tl kanelia
n. 0,5 tl vaniljapulveria
- Paloittele huoneenlämpöinen rasva kulhoon ja lisää sokeri. Kiehauta siirappi ja kaada voin ja sokerin sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää seokseen kananmuna.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vähitellen taikinaan. Aluksi sekoittelin lastalla ja lopulta siirryin vaivaamaan taikinaa käsin.- Kun taikina on tasaista muotoile siitä jonkinmoinen möhkäle, kiedo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. (Taikina on tosi hyvää, kannattaa siis varautua pieneen hävikkiin...)
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Leivo taikinasta pikkuleipiä. Itse pidän rapeista pikkuleivistä, joten kaulitsin taikinan hyvinkin ohueksi.
- Paista noin 5 min.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti