tiistai 6. joulukuuta 2011

Sinivalkoiset muffinssit

Itsenäisyyspäivän kunniaksi tein erän valkosuklaa-mustikka muffinsseja, eli sinivalkoisia muffinsseja. Pohjana jälleen hyväksi todettu perusmuffinssipohja, johon lisäsin valkosuklaata ja mustikoita ja lopuksi kuorrutin herkut vielä sulalla valkosuklaalla. Hyvin onnistuivat, vaikka värit eivät ihan sinivalkoiset olekaan... ajatus lienee tärkein.

Muffinssit (12-14kpl isoja muffinsseja)
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
2,5tl leivinjauhetta
Vaniljajauhetta (noin 1/4tl)
2 kananmunaa
2dl maitoa
75g voita sulatettuna

Sinivalkoinen täyte
n. 80g valkosuklaata (hiukan yli puolet Pandan levystä)
2,5 dl pakastemustikoita

- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Vatkaa munat, maito ja sulatettu voi keskenään toisessa kulhossa ja lisää kuivien aineiden sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää rouhittu valkosuklaa ja mustikat
- Lusikoi muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 min.
- Sulata loput valkosuklaasta ja kuorruta osa muffinsseista. Jos haluat kaikkiin valkosuklaakuorrutteen kannattaa varata enemmän suklaata.
- Koristele halutessasi strösseleillä.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hyvää itsenäisyyspäivää Sinullekin! Herkullisen näköisiä muffinsseja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Herkullisen näköisiä ja ainakin herkullisen makuisia. Onneksi laitoin heti alkuun puolet muffinsseista ilman kuorrutetta pakastimeen. Muuten olisi voinut ylensyönti uhata :)

    VastaaPoista