Sain Hapsulin blogista inspiraation kokeilla itsekin Mozartin kuulia. Päädyin testaamaan tätä suklaaleivontaa nyt ilman pähkinöitä. Eli nougat-palasen päälle mantelimassaa ja uitetaan pallo sulassa suklaassa. Periaatteessa yksinkertaista, käytännössä ei ehkä ihan helppoa... Lopun sulan suklaan käytin muihin suklaaleivontakokeiluihin.
Suklaaherkkuja
Mozartin kuulat
Nougaata
Marsipaania/mantelimassaa
Suklaata
- Leikkaa nougaa pieniksi palasiksi. Tai isoiksi jos haluat isoja kuulia.
- Kauli marsipaani levyksi ja leikkaa suikaleiksi, ympyröiksi tai muuten sellaisiksi paloiksi jotka saat kätevimmin kiedottua nougaan ympärille. Tarkoitus on päällystää koko nougaapala marsipaanilla ja saada kuulasta kauniin mallinen.
- Sulata suklaa ja upota pallurat suklaaseen. Nosta karamellivuokiin ja säilytä jääkaapissa.
Suklaiset pistaasit
Pistaasipähkinöitä
Sulaa suklaata
- Kierittele pistaasipähkinöitä suklaasulassa kunnes ne ovat kauttaaltaan suklaisia.
- Nostele karamellivuokiin. Säilytä jääkaapissa.
Suklaa"tikkarit"
Suklaata
- Kaada sulaa suklaata muotteihin ja lisää tikku jos haluat oikeaoppisen tikkarin.
- Tässä ensimmäisessä kokeilussa lopputuloksena tikkareiden sijaan suklaakaramelleja. Kauniita ovat näinkin... Seuraavaksi kokeilen kahden eri suklaan yhdistelmää. Saa nähdä miten onnistuu.
- Muottina salaiselta leivontaystävältäni saatu Wiltonin tikkarimuotti.
Huomioita:
- Ensimmäinen ongelma tuli eteen marsipaanissa. Suomi kun ei kuulu "marsipaanivyöhykkeeseen", niin täältä on sellaista kunnon tavaraa myös vähän vaikea löytää. Tanskalaisessa marsipaanissa on huomattavasti enemmän mantelia, joten ajattelin meillä myytävän mantelimassan olevan lähempänä oikeaa. Ehkä mantelin määrän suhteen onkin, mutta kyseistä tavaraa on aika paljon hankalampi käsitellä kuin varsinaista marsipaania. Pallot siis jäivät aika epämääräisen mallisiksi kun pyörittely ei ihan sujunutkaan niinkuin Strömsössä.
- Nougaata kannattaa pitää jonkin aikaa ennen kuulien tekoa jääkaapissa. Pehmeästä massasta oli huomattavan vaikeaa saada siistejä palasia ja kuuliksi pyörittelykin voisi olla helpomaa jos sula nougaa ei pursuaisi mantelimassan rakosista ulos.
- Käyttämäni 70% suklaa ei ehkä ollut paras valinta. On erinomaista leivonnassa, mutta sen verran vahvan ja jopa karvaan makuista, että moni ei ehkä tykkää. Tähän siis voisi käyttää sellaista perinteisempää, makeampaa suklaata. Esimerkiksi Fazerin tumma voisi olla mainiota.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti