tiistai 20. joulukuuta 2011

Piparkakkutalo 2011

Tällä kerta piparkakkutalona toimii piparkakkuhuvimaja. Kyseessä siis kahdeksankulmainen huvimaja, jossa muumitikkarilasista tehdyt ikkunat, kattoterassi ja tietysti valot. kattoterassilta löytyy myös pöytä ja pari penkkiä ja terassille pääsee nousemaan piparitikkaita pitkin. Terassilla ja pihalla on myös muutama pensas tai pieni puu sekä takapihalla penkki. Että kaikki tarpeellinen löytynee. Pihagrilliä, aurinkovarjoa ja lepotuoliakin harkitsin, mutta eipä niille olisi pienellä pihamaalla ollut tilaa.

Raaka-aineena Sunnuntain piparitaikina, koristeluun käytin royal icingia (postaus löytyy täältä viime vuoden piparkakkurakennelmista). Koristeina erilaisia strösseleitä mm. piparkakku-ukkojen mallisia. Osat on liimattu yhteen poltetulla sokerilla (vai miksi sitä ruskeaksi pohjaan palaessaan muuttuvaa sokeria pitäisi kutsua...). 
 
Huomioita:- Tein ensimmäisen version seinistä (versio joka meni ns. pipariksi) siten, että käytin osaan ikkunoista eukalyptuspastilleja. Jostain blogista olin bongannut tiedon, että toimisivat ikkunalasina. No eivät toimi. Eivät sula ollenkaan yhtä kauniisti (saati nopeasti) kuin Muumi-tikkarit. Pysyn siis vanhassa ja tutussa lasimateriaalissa.
- Paistoin  ikkunaosia ilman laseja ensin n. 2 minuuttia, otin pois uunista ja täytin aukot karkkimurskalla. Tämä toimi hyvin sikäli, että karkki ei päässyt kiehumaan liikaa.

7 kommenttia:

  1. Upea on tänäkin vuonna! Ehkä mäkin saan jonkinlaisen tönön vielä aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Jos tämän ensimmäiset seinät eivät olisi menneet pipariksi olisi tönö ollut valmis jo itsepäisyyspäivänä... Mutta hyvä että edes näin muutama päivä ennen joulua.

    VastaaPoista
  3. Hieno huvimaja! Muumitikkari lasimateriaalina onkin uusi tieto, näyttää tunnelmallisilta vanhan ajan ruuduilta!

    VastaaPoista
  4. Tikkareista tulee tosi kivoja ikkunoita. Väreistä keltainen on lähinnä sellainen perinteinen ikkunaväri, mutta kyllä vihreistä ja punaisistakin sieviä tulee. Eli tikkarit vaan murusiksi ja koloihin. Sulavat uunissa suhteellisen kätevästi ja siististi ikkunoiksi :)

    VastaaPoista
  5. Oi kuinka kaunis! Tämä vaatii kärsivällisyyttä!

    Joulukuun pakettisi on postissa, siinä ja siinä ehtiikö jouluksi perille. Mutta eikös neuloja ole neuloja joulun jälkeenkin....

    Toivotan sinulle oikein levollista ja ihanaa joulun aikaa!
    Terveisin,
    vielä Salainen neuleystäväsi

    VastaaPoista
  6. Kiitos SNY!
    Ja kyllä se paketti hyvin ehtii joulun jälkeenkin. Mukavaahan se vaan on, jos on avattavia paketteja vielä silloinkin :)

    VastaaPoista
  7. Kauniin piparkakkutyön olet tehnyt!

    Kaunista tunnelmaa - hyvää Joulua !

    VastaaPoista