perjantai 6. tammikuuta 2012

Mustikkamuffinssit - gluteeniton

Käytin näiden pohjana hyväksi havaittua muffinssiohjetta. Käytin vain tavanomaisten vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta ja riisijauhoa. Voisi siis melkein sanoa, että ohje on oma... Riisijauho tuo muffinsseihin vähän enemmän "suutuntumaa" kuin pelkkä perunajauhomainen Sunnuntain gluteeniton jauhoseos. Joku muu jauhoseos voisi toimia paremmin, mutta näitä gluteenittomia tuotteita nyt sattui löytymään kaapista.

Gluteenittomat mustikkamuffinssit
(Noin 15 isoa muffinssia)

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntain gluteeniton jauhoseos)
2 dl riisijauhoa
2,5 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5 tl vaniljajauhetta tai n. 2tl vaniljasokeria
75g voisulaa
3-4dl mustikoita (pakaste)

- Lämmitä uuni 200 asteeseen
- Sekoita kuivat aineet keskenään (myös sokeri)
- Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää sulatettu voi.
- Sekoita jauhoseos munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat.
- Lusikoi muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista noin 20min.

Huomioita
- Ohjeesta tulee myös laktoositon jos käytät laktoosittomia maitotuotteita.
- Tähän perustaikinaan voi lisätä mustikoiden tilalla muitakin marjoja, suklaahippuja tai voit vaikka laittaa jokaiseen muffinssivuokaan taikinan lisäksi lusikallisen hilloa.

3 kommenttia:

  1. heippa! kuuluuko taikinan olla melko löysä? jauhoja on ohjeen mukaisesti siinä, mutta on aika nestemäinen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Taikina on tosiaan enemmänkin sellaista kaadettavaa kuin lusikoitavaa... Eli aika löysää siis :)

      Poista
  2. eivät nousseet kovin hyvin, mutta kuitenkin edellisiin yrityksiin verrattuna parempi lopputulos. vähensin myös sokerit 2 desiin ja on silti mun makuun vähän liian makea. kiitos reseptistä!

    VastaaPoista