perjantai 20. huhtikuuta 2012

Savulohipiirakka

Tuli sitten hankittua aika reilusti lämminsavulohta ja se pitää sitten johonkin myös käyttää. Päätin siis tehdä mm. tämän piirakan. Pohjan tein jo aiemmin hyväksi havaittuun perunahiutalepohjaan ja täytteeksi tuli savulohen lisäksi parsakaalia ja pinaattia. Lopputuloksena oikein kelpo iltapalapiirakka.

Savulohipiirakka

Pohja
80g (pussillinen) perunahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
100g sulatettua voita
1,5 dl lämmintä vettä
suolaa

- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää voi ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hetkeksi.
 
Täytteet
Reilusti lämminsavulohta
n. 100g parsakaalia (pakaste)
Pinaattia (muutama "palanen" pakastepussista)
2 kananmunaa
n. 2,5 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
Rosmariinia, tilliä, pippuria ja suolaa

- Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä sulatettu (ja tarvittaessa valutettu) pinaatti ohueksi kerrokseksi pohjan päälle.
- Lisää lämminsavulohta reilusti. Tässä versiossa sitä oli tasainen kerros koko piirakan päällä.
- Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet keskenään.
- Levitä parsakaalit lohen pääälle ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
- Kaada muna-kermaseos täytteen päälle.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 35-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti