tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappupiknik 2012

Kuten perinteeseen kuuluu  niin 1.5. järjestetään piknik. Turussa piknikin "virallinen" järjestäjä on TYY ja paikkana Vartiovuorenmäki. Tällä kertaa pääsimme paikalle hieman klo 11.00 jälkeen, joten meille riitti hyvin tilaa. Myöhemmin päivällä lähes koko mäki oli peitetty erilaisilla huovilla, pöydillä, herkuilla ja ihmisillä. Meidän piknikpöytämme on Maailman Paras Piknikpöytä (TM) ja tällä kertaa se voitti "ekologisimman piknikpöydän" tittelin. Huomionosoitus taisi tulla siitä, että kertakäyttöastioita ei ollut käytössä lainkaan, omatekemät eväät tuotiin paikalle muovirasioissa (ei kertakäyttöisiä) ja pöytäkin on tehty kierrätysmateriaaleista. Palkintona kukkia ja lahjakortti. Kiitos TYY:n ympäristövaliokunta :)

Mutta nyt tärkeimpään eli herkkuihin. Pöytään katettiin savulohisalaattia, dinosauruskurkkuvoileipiä, pepperoni-juustomuffinsseja, hedelmäkakkua ja ranskankermavaahtoa, tippaleipiä ja cookie popseja. Juomina kuohuviiniä, tuoremehua, simaa ja limsaa. Salaatin ja muffinssien ohje tässä postauksessa, makeiden herkkujen ohjeet tulevat blogiin pikapuoliin.

Savulohipastasalaatti
4-6 henkilölle piknikevääksi
Noin 250g farfallea (tricolori)
Kasvisliemikuutio
300g lämminsavulohta
Pestoa maun mukaan
3-4 tomaattia
Puolikas kurkku
Reilusti rucolaa

- Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen halutessasi kasvisliemikuutio. Huuhtele kylmän veden alla kylmäksi ja kaada salaattikulhoon. Jos pelkäät, että pasta tarttuu toisiinsa kiinni lisää loraus oliiviöljyä ja sekoita.
- Pilko kurkku ja tomaatit ja lisää pastan joukkoon.
- "Pilko" savulohi, eli erottele se palasiksi esim. haarukalla. Kaada salaattin joukkoon.
- Lisää maun mukaan pestoa, tässä taisi olla sellainen 4-5rkl itse tehtyä pestoa. Leikkaa rucola pieniksi paloiksi saksilla ja lisää salaatin joukkoon.
- Sekoita ja tarkista maku. Lisää pestoa tai halutessasi vaikka yrttejä.


Pepperoni-juustomuffinssit (12 kpl)

5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1,5 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja 0,5dl oliiviöljyä
n. 2dl emmentalkuutioita
Pepperonisuikaleita ehkä noin 1dl
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia pieninä paloina
2 tl kuivattua basilikaa
Hieman tuoretta rosmariinia

- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita jogurtti, maito, munat ja öljy keskenään ja lisää kuivien aineiden sekaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää mausteet ja täytteet ja sekoita
- Lusikoi muffinssipellin koloihin (tai muffinssivuokiin) ja paista 200 asteessa noin 20-25 min muffinssien koosta riippuen.

2 kommenttia: