perjantai 4. toukokuuta 2012

Pääkallopaita

Idea tällaiseen tuunattuun t-paitaan löytyi netistä, eli tästä blogista. Kyseisestä blogista löytyy myös paljon muita hauskoja käsityö- ja askarteluideoita. Itsehän en tätä blogia löytänyt vaan vihjeen siitä sain siskoltani. Ja kun hänellä sattui juuri olemaan syntymäpäivä niin tein sitten ensimmäisen kokeilun hänelle lahjaksi.

Kyseessä siis tuunausta. T-paitaan piirretään kuva, leikataan palaset irti, ommellaan reikien reunat pienillä pistoilla ja paita on valmis. Aika paljon työtä tuossa reunojen ompelemisessa kyllä on, eli jos sattuu omistamaan hyvän saumurin tai ompelukoneen jolla reunojen ompelu onnistuu niin pääsee tosi paljon helpommalla. Mietin myös jonkinlaisen liiman, massan tms. käyttämistä. Muistelisin, että sellaista reunojen huolitteluunkin käytettävää ainetta olisin joskus jossain nähnyt...

Kuvissa näkyy valmis paita kokonaisuudessaan ja lähikuvassa pääkallon yksityiskohtia. Kuten näkyy ompelujälki ei ole ihan niin tasaista kuin voisi olla. Toivottavasti kuitenkin kestää käyttöä edes vähän aikaa.

Teko-ohjeet lyhyesti (tarkemmin voit lukaista tuolta ylhäältä löytyvästä linkistä)
T-paita
Kuva
Kangasliitu tai muu kynä
Sakset
Lanka
Neula

- Ota t-paita ja piirrä siihen haluamasi kuva. Voit myös printata kuvan netistä ja leikellä paperiin reiät sopiville kohdille. Asettele paperi sitten paidan selkämykseen ja piirrä reikien paikat kohdalleen.
- Leikkaa palat irti.
- Huolittele reunat pienillä pistoilla tai jollain muulla sopivalla tavalla.

5 kommenttia:

  1. Pari vinkkiä: jos ompelee koneella, kannattaa ensin harsia tai piirtää kuviot, sit ommella tiuhalla siksakilla ja sit vasta leikata!
    Ja sitä limamassaa saa askartelukaupoista, joskus ainakin sai jopa Tiimarista. (Ja täältä tietty.) Sitäkin käyttäessä kannattaa laittaa limat ensin ja sit vasta leikata.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maria vinkeistä :) Eka kokeilu ideablogin ohjeiden mukaan. Seuraava ehkä jollain toisella tavalla...

    VastaaPoista
  3. Tää on niin hieno!

    T: Paidan saanut onnellinen

    VastaaPoista
  4. Hauska idea ja tosi magee paita :)

    VastaaPoista