Lupasin työkavereilleni kokeilla mihin vaniljalla maustettua viinaa voisi käyttää. Siis muutenkin kuin juomana (johon se ei minun mielestäni makunsa takia sovellu...), joten kokeilen miten kyseinen tuote uppoaa leivonnaisiin. Ensimmäinen kokeilu: muffinssit. Pohjana perustaikina jota olen käyttänyt monenlaisten muffinssien tekoon, mausteena viinalla jatkettua vadelmahilloa ja päällä viina-tomusokerikuorrutus. Näistä tuli hyviä vaikka viinaa ei kunnolla tunnistanut (edes kuorrutteesta) jollei osannut sitä odottaa. Tosin ehkä se oli vaan hyvä asia...
Vaniljaviinamuffinssit (n. 12-15 kpl)
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa
75g sulatettua voita/margariinia
n. 1dl vadelmahilloa
2-4 cl vaniljaviinaa
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sulata voi. Vatkaa (kevyesti) munat, maito ja voi keskenään ja sekoita kuiviin aineisiin. Taikinaa ei tarvitse mitenkään erityisesti vatkata, mutta sekoita kunnes se on tasaista.
- Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
- Sekoita hillo ja viina keskenään ja laita pieni lusikallinen jokaisen muffinssin päälle. Voit muotoilla hilloa varten kolon, jotta se ei paistuessa valu reunoille.
- Paista noin 20min.
Kuorrutus
Tomusokeria
Vaniljaviinaa
Strösseleitä
- Tähän en osaa antaa määriä, mutta tee kuorrutteesta suhteellisen paksua jotta se pysyy muffinssien päällä. Viinaa kului arviolta 8cl.
- Kuorruta muffinssit ja koristele strösseleillä.
Vaniljaviinaa... en taitaisi itsekään osata juoda, mutta nuo sinun muffinssit voisivat maistua. lähetätkö tänne päin, kiitos! :)
VastaaPoistaVirtuaalilähetys laitetaan menemään ;) Helppoja ovat ja takuulla hyviä ilman sitä viinaakin...
VastaaPoista