maanantai 18. kesäkuuta 2012

Cookie pops - laktoositon

Erinomaisen herkulliset cookie popsit saa tehtyä Domino-kekseistä, mutta minun piti tehdä laktoosittomia versioita eli Dominot eivät käyneet. Päädyin siis testaamaan millaisia saisi tehtyä laktoosittomina. Kaupoissa on muuten tosi vähän täysin laktoosittomia keksejä tai pipareita... Mutta onneksi perinteiset Marie -keksit ovat olemassa. Äitini on aikoinaan tehnyt "Paistamattomaksi kakuksi" nimeämäämme herkkua Marie -kekseistä, voista, sokerista ja kaakaojauheesta joten lähdin tuolla ajatuksella toteuttamaan näitäkin herkkuja.

Cookie pops
200g Marie -keksejä
200g tuorejuustoa (laktoositon)
2 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl tomusokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
n 400 g tummaa suklaata
Värisokeria, strösseleitä jne.

- Murenna keksit, lisää tomusokeri, kaakao ja vanilja. Lisää osa tuorejuustosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää tuorejuustoa sen verran, että saat muotoiltavan taikinan. Minulla tuorejuustoa meni hiukan yli 200g, eli yhden paketin jämät ja uusi paketti.
- Muotoile taikina palleroiksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Sulata suklaa, kasta pallerot yksitellen suklaaseen ja nosta leivinpaperille jähmettymään. Nosta pallerot jääkaappiin, sillä ainakin minulla lämpimässä huoneilmassa jähmettyneet pallerot kärsivät lämmöstä ja tulivat hieman ruman näköisiksi.

Huomioita
- Kuten aina, kuorruta silla suklaalla mikä itseä miellyttää. Tai käytä vaikka useampaa eri lajia saadaksesi erilaisia palleroita.

2 kommenttia:

  1. Nämä olivat niiiiiin hyviä! Saako viikonloppuna näitä lisää?

    VastaaPoista
  2. Jos niitä vielä on jäljellä... Uusia en varmaan ehdi väsäämään.

    VastaaPoista