Juhannusostoksilla ollut juhlija löysi kaupasta herkullisen oloisen ananaksen josta tehtiin juhannuspäivän jälkiruoka. Liekitys muurikkapannulla ja lisäkkeeksi vaniljajäätelöä sekä suklaakastiketta. En itse asiassa itse hoitanut kypsennystä, joten määriä en tarkalleen osaa sanoa. Mutta fiilispohjallahan tällaisista aina tulee parhaimpia. Niin ja se suklaakastike oli muuten aivan turha, suosituksena tarjoilu pelkän vaniljajäätelön kera.
Liekitetty ananas (noin viidelle)
1 ananas
Voita
Fariinisokeria
Cointreauta
- Pilko ananas renkaiksi ja poista kuori. Tai poista kuori ensin ja pilko sitten. Ihan miten sen parhaiten saat tehtyä.
- Kuumenna muurikkapannu. Lisää voita ja paista ananaksia kunnes ne ovat mukavan pehmeitä.
- Lisää sokeria ja Cointreau. Liekitä.
- Nauti kuumana vaniljajäätelön kera.
Ananaksen kypsennys (Kuva: S.Kärki) |
Ananasten paisto-/liekitysliemi käy myös mainiosti ananasten mausteeksi - eikä edes jäätelöä välttämättä tarvita :-) Ihan mielettömän hyvä jälkiruoka oli tämä(kin)!
VastaaPoistaLientä ei tosiaankaan ole syytä heittää pois :)
VastaaPoista