keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Hampurilaiset

(Kuva: S.Kärki)
Kun kerran on näin herkullinen kuva, niin täytyy sitten varmaan tehdä postaus hampurilaisistakin. Näitä tulee tehtyä joka kesä ainakin muutaman kerran. Yleensä niin, että pihvit paistetaan ja sämpylät paahdetaan grillissä. Tällä kertaa ilma kuitenkin oli sen verran kurja, että pihvit ja sämpylät kypsennettiin sisätiloissa. Hampurilaiset voi koota oman maun mukaan, mutta tässä nyt joitain ehdotuksia ja ideoita.

Hampurilaispihvit
n. 400g paistijauhelihaa
2 kananmunaa
Sipulisilppua (yksi alkukesän kotimainen sipuli)
Paprikajauhetta
Loraus soijaa
Mustapippuria

- Sekoita ainekset taikinaksi, mausta maun mukaan.
- Muotoile ohuiksi pihveiksi ja paista öljyssä.

Hampurilaiset
Jauhelihapihvejä
Sämpylöitä
Tomaattiviipaleita
Sinappia, ketsuppia, majoneesia
Kurkkusalaattia
Salaatinlehtiä
Cheddar -juustoa
Raakaa sipulia

- Lämmitä/paahda sämpylät öljytilkan kanssa pannulla.
- Täytä maun mukaan ja herkuttele.

Huomioita
- Sämpylöiksi sopivat tosi hyvin erilaiset sämpylät, mutta itse en osta niitä kaikkein vaaleimpia hampurilaissämpylöitä. Toisena vaihtoehtona oli tällä kertaa porkkanasämpylät ja hyvin toimivat nekin.
- Täytteeksi voi käyttää erilaisia juustoja, pekonia, etikkakurkkuja... mitä itse haluaa ja kaapista sattuu löytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti