torstai 28. kesäkuuta 2012
Kesäinen (ja helppo!) raparperitäytekakku
Tämä kakku on helppo tehdä vaikka mökillä ja aika lyhyellä varoitusajallakin. Pohjaksi voi käyttää halutessaan kaupasta ostettuja valmiitakin pohjia jos ei uunia/vatkainta mökiltä löydy tai pohjan voi tehdä valmiiksi kotona ja ottaa mukaan. Kakkua tarjoiltiin 3-vuotiaan (puoliksi Juutinmaalaisen kuten lipuista voi päätellä) syntymäpäivillä ja se tuli syötyä kokonaan 7 aikuisen ja 2 lapsen toimesta.
Raparperitäytekakku
Gluteeniton kakkupohja (1-1-1 ohjeella)
Lasillinen kananmunia
Lasillinen sokeria
Lasillinen gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
0,5 tl leivinjauhetta
- Lasit tällä kertaa pieniä (tai itse asiassa niitä "raidallisia" Aino Aalto -laseja jotka täytin hieman yli puolivälin. Taisi jäädä 2-3 ylintä raitaa täyttämättä).
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 30min.
Raparperitäyte
2 isohkoa raparperin vartta
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
Hieman vettä
250g laktoositonta rahkaa
2dl laktoositonta vispikermaa
Sokeria maun mukaan
- Kuori ja pilko raparperit pieniksi paloiksi. Laita kattilaan sokerin, kanelin ja vesitilkan kanssa.
- Keitä hiljalleen kunnes raparperit pehmenevät. Anna jäähtyä esimerkiksi kakkupohjan teon ajan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Mausta sokerilla. Jaa vaahto kahteen osaan. Lisää toiseen osaan raparperihilloke.
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakku halki (tai jos haluat niin voit toki tehdä kakkuun enemmänkin kuin yhden välin, mutta silloin täytettä saattaa mennää kyllä enemmän).
- Kostuta pohja maidolla ja lusikoi päälle raparperitäyte.
- Kostuta toinen pohja "sisäpuolelta" ja nosta täytteen päälle.
- Kuorruta rahkakermavaahdolla.
- Koristele syötävillä kukilla, lehdillä, mansikoilla...
Huomioita
- Tein itse rahkakermavaahdon tuplana eli kahdesta purkista rahkaa ja kahdesta kermasta, mutta vaahtoa jäi tosi paljon yli. Pienehköön kakkuun siis pitäisi riittää hyvin tuo ohjeessa oleva määrä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Soma!
VastaaPoista