tiistai 26. kesäkuuta 2012

Suklaasnapsi ja marenkia

(Kuva: S.Kärki)
Tein suklaakastiketta liekitettyjä ananaksia varten ja syödessä keksimme porukalla suklaakastikkeelle toisenkin käyttötavan. Oikein tummasta suklaasta tehty kastike sopii mainiosti marenkien kanssa ja olisi erinomaista esimerkiksi espresson kanssa.

Suklaasnapsi (reilu annos)
100g tummaa suklaata (esim. Marabou 70%)
n. 1,5 dl kuohukermaa
Loraus konjakkia
Tarjoiluun marenkeja

- Laita suklaa ja kerma pieneen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Sekoita kunnes seos on tasaista.
- Lisää konjakki. Jos seos tuntuu liian paksulta niin lisää vielä hieman kermaa.
- Anna jäähtyä pari tuntia. Paras koostumus on sellainen että kastike ei ole kuumaa, mutta se ei myöskään ole alkanut kokonaan jähmettyä.
- Annostele kauniisiin pieniin laseihin ja asettele päälle marenki.

Huomioita
- Tästä määrästä suklaata ja kermaa tuli siis jälkiruuan suklaakastike ja pari kokeilulasillista shotteja. Tarkalleen en osaa arvioida, mutta pieniä suklaashotteja tästä annoksesta saisi varmaan ainakin 8 hengelle.
- Suklaana kannattaa käyttää mahdollisimman tummaa ja jopa hieman kitkerää laatua. Pandan, Fazerin jne. tummista suklaista tulee aivan liian makeaa.

2 kommenttia:

  1. Annos saa tosiaan olla pienen pieni, yksi lusikallinen - ja silloin se sopii täydellisesti esim. hyvän espresson kaveriksi.

    VastaaPoista
  2. No ehkä kaksi lusikallista :) Tosin riippuu varmaan marenginkin koosta...

    VastaaPoista