(Kuva: S.Kärki) |
Suklaasnapsi (reilu annos)
100g tummaa suklaata (esim. Marabou 70%)
n. 1,5 dl kuohukermaa
Loraus konjakkia
Tarjoiluun marenkeja
- Laita suklaa ja kerma pieneen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Sekoita kunnes seos on tasaista.
- Lisää konjakki. Jos seos tuntuu liian paksulta niin lisää vielä hieman kermaa.
- Anna jäähtyä pari tuntia. Paras koostumus on sellainen että kastike ei ole kuumaa, mutta se ei myöskään ole alkanut kokonaan jähmettyä.
- Annostele kauniisiin pieniin laseihin ja asettele päälle marenki.
Huomioita
- Tästä määrästä suklaata ja kermaa tuli siis jälkiruuan suklaakastike ja pari kokeilulasillista shotteja. Tarkalleen en osaa arvioida, mutta pieniä suklaashotteja tästä annoksesta saisi varmaan ainakin 8 hengelle.
- Suklaana kannattaa käyttää mahdollisimman tummaa ja jopa hieman kitkerää laatua. Pandan, Fazerin jne. tummista suklaista tulee aivan liian makeaa.
Annos saa tosiaan olla pienen pieni, yksi lusikallinen - ja silloin se sopii täydellisesti esim. hyvän espresson kaveriksi.
VastaaPoistaNo ehkä kaksi lusikallista :) Tosin riippuu varmaan marenginkin koosta...
VastaaPoista