tiistai 17. heinäkuuta 2012

Mansikka-limettihillo

(Kuva: S.Kärki)
Kesän hilloamisurakka aloitettu. Tosin säilytystilojen puutteen ja syöjien vähyyden vuoksi en luultavasti hilloa ollenkaan niin paljoa kuin voisin ja haluaisin. Tässä nyt kuitenkin ensimmäinen kokeilu eli mansikkahillo joka on maustettu limetillä. Lämpimänä maistui ainakin tosi hyvälle, saa nähdä millaista on hyydyttyään.

Ohje löytyi Dansukkerin sivuilta eli täältä. Hilloa tulee noin 3-4 hillopurkillista, purkkien koosta riippuen tietysti. Itsellä oli käytössä kaksi vähän isompaa purkkia ja kaksi pienempää (toinen pienistä tuli vain puolilleen hilloa).

Mansikka-limettihillo
2l mansikoita
4 limetin kuori ja mehu
1 limetin hedelmäliha
330g hillo-marmeladisokeria (yksi paketti siis)

- Puhdista ja pilko mansikat. Isommat pilkoin 4 osaan, pienemmät laitoin puoliksi.
- Raasta limettien kuoren vihreä osa mahdollisimman pienellä raastinterällä ja purista limeteistä mehu. Pilko yhden limetin hedelmäliha pieniksi paloiksi. Pyri välttämään "kalvojen" päätymistä hilloon.
- Laita mansikat, limetit ja sokeri kattilaan ja keitä hiljalleen 10-15min. Kuori mahdollinen vaahto pois.
- Kaada purkkeihin ja sulje kannet.

Huomioita
- Vastaavalla ohjeella voisi tehdä myös esim. mansikka-minttuhilloa tai mansikka-sitruunahilloa.
- Annostelin hillon ohjeen mukaansamantien purkkeihin ja kuten kuvasta näkyy hillosta tuli kerroshilloa jossa alla on liemi (joka hyytynee hyytelöksi) ja päällä sattumat eli mansikat. Jos olisin odottanut vähän aikaa niin hillo olisi ehkä hyytelöitynyt sen verran, että siitä olisi tullut tasaisempaa...

2 kommenttia:

  1. Voinko mä ostaa sulta hilloamispalveluita? Tarpeet saa käydä hakemassa meidän pihalta ja niiden kypsymistä odotellessa voi vaikka aloittaa pakastimen edellisvuotisten mehustamisella.

    VastaaPoista
  2. Se olisikin hyvä palvelu. Myös säilömispalveluita kaivattaisiin. Ja mehustamis!

    VastaaPoista