Biscuits, mansikat, hilloja ja ranskankermaa |
Baking Powder Biscuits
1 ja 1/3 cup vehnäjauhoja (käytin enemmän ehkä n. 1 ja 2/3 cup)
2 rkl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
5 ruokalusikallista kylmää voita
1/2 cup maitoa
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä voi pienehköinä paloina ja nypi murumaiseksi.
- Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina jää kovin pehmeäksi ja tahmeaksi niin lisää vehnäjauhoja. Minulla taikina jäi niin pehmeäksi, että kaulitseminen ja muotilla palojen ottaminen oli todella hankalaa.
- Kaulitse ohuehkoksi levyksi, noin puoli cm on varmaan hyvä.
- Ota pyöreällä muotilla pipareita ja paista 225 asteessa noin 10-12min koosta riippuen. Minun biscuitini olivat aika pieniä, sillä en satu omistamaan isompaa pyöreää muottia ja lasia yms. en nyt tällä kertaa käyttänyt.
- Tarjoile hillojen, ranskankerman ja limemarinoitujen mansikoiden kera. Toki muutkin marjat käyvät ja ranskankerman tilalla voit tarjota vaikka kermavaahtoa.
Limemarinoidut mansikat
0,5 l perattuja mansikoita
1 limetti
2-3 tl sokeria
Hiukan vaniljajauhetta
- Laita mansikat kulhoon, rippottele päälle sokeri ja vanilja.
- Raasta limen vihreä kuoriosa ja lisää se mansikoiden sekaan. Purista limen mehu mansikoiden päälle.
- Sekoita ja anna maustua pari tuntia.
Hieman hyviä oli ne mansikat(kin)!
VastaaPoistaMansikat on aina hyviä. Mutta kyllä tuo limemarinointi toi niihin ihan uuden ulottuvuuden.
VastaaPoista