keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Biscuits ja marinoidut mansikat

Biscuits, mansikat, hilloja ja ranskankermaa    
Nämä ovat siis amerikkalaisesta keittokirjasta löytyneitä leivonnaisia, joiden nimenä on "Biscuit". Maun ja rakenteen puolesta ovat myös aika lähellä skonsseja. Joka tapauksessa mainioita ja helppoja herkkuja nautittavaksi hillojen, limemarinoitujen mansikoiden ja ranskankerman kera. Mitat siis niitä "jenkkikuppeja" eli 1cup noin 2,4dl.


Baking Powder Biscuits
1 ja 1/3 cup vehnäjauhoja (käytin enemmän ehkä n. 1 ja 2/3 cup)
2 rkl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
5 ruokalusikallista kylmää voita
1/2 cup maitoa

- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä voi pienehköinä paloina ja nypi murumaiseksi.
- Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina jää kovin pehmeäksi ja tahmeaksi niin lisää vehnäjauhoja. Minulla taikina jäi niin pehmeäksi, että kaulitseminen ja muotilla palojen ottaminen oli todella hankalaa.
- Kaulitse ohuehkoksi levyksi, noin puoli cm on varmaan hyvä.
- Ota pyöreällä muotilla pipareita ja paista 225 asteessa noin 10-12min koosta riippuen. Minun biscuitini olivat aika pieniä, sillä en satu omistamaan isompaa pyöreää muottia ja lasia yms. en nyt tällä kertaa käyttänyt.
- Tarjoile hillojen, ranskankerman ja limemarinoitujen mansikoiden kera. Toki muutkin marjat käyvät ja ranskankerman tilalla voit tarjota vaikka kermavaahtoa.

Limemarinoidut mansikat
0,5 l perattuja mansikoita
1 limetti
2-3 tl sokeria
Hiukan vaniljajauhetta

- Laita mansikat kulhoon, rippottele päälle sokeri ja vanilja.
- Raasta limen vihreä kuoriosa ja lisää se mansikoiden sekaan. Purista limen mehu mansikoiden päälle.
- Sekoita ja anna maustua pari tuntia.

2 kommenttia:

  1. Hieman hyviä oli ne mansikat(kin)!

    VastaaPoista
  2. Mansikat on aina hyviä. Mutta kyllä tuo limemarinointi toi niihin ihan uuden ulottuvuuden.

    VastaaPoista