tiistai 3. heinäkuuta 2012

Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku
 Tämän kakun kehittely lähti kahdesta lähtökohdasta (1) kakku tulee syntymäpäiväkakuksi lapselle joka ei pidä kakuista, mutta rakastaa suklaata ja (2) en ehtinyt/voinut tehdä kakkua etukäteen ja paikassa jossa majoituin ennen juhlia parin päivän ajan on vain kaasu-uuni. Tein siis suklaakakun johon ei uunia tarvittu. Jonkin verran aikaa kakun tekoon kannattaa varata, sillä jäähdyttely ja liivatteen hyytyminen vie aikansa. Esimerkki: jos kakku tarvitaan sunnuntaina iltapäivällä/illalla niin kakun teon voi aloittaa lauantaina illalla. Kakku on laktoositon (pohjaa lukuunottamatta) ja gluteenittoman siitä saa käyttämällä gluteenittomia täytekeksejä.

Suklaamoussekakku (noin 6 hengelle)
2 dl laktoositonta vispikermaa
150g tummaa suklaata (tällä kertaa Brunbergin 53%)
n. 50g voita
175g Domino -keksejä
2 dl laktoositonta vispikermaa
2 liivatelehteä
1-2 rkl kiehuvaa vettä

- Kaada 2dl kermaa kattilaan ja lisää suklaa. Keitä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada kulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Seoksen tulee olla jääkaappikylmää ennen seuraava työvaihetta. Voit siis sulattaa suklaan illalla ja jättää sen kylmenemään yön yli.
- Murenna keksit. En lopulta käyttänyt kaikkia keksejä, joten sellaisesta pienestä Dominopaketista menee n. 2/3. Sulata voi. Lisää voi vähitellen keksinmurujen joukkoon. Sekoittele kunnes saat sellaisen "kostean" muruseoksen joka muotoutuu hyvin pohjaksi.
- Vuoraa pieni irtopohjavuoka kelmulla. Minulla käytössä 17cm halkaisijaltaan oleva vuoka.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa suklaa-kermaseos sähkövatkaimella vaahdoksi. Seos muuttuu ilmavammaksi, mutta siitä ei tule pehmeää kuten esim. kermavaahdosta.
- Vatkaa 2dl kermaa vaahdoksi. Yhdistä vaahdot.
- Sulata liivatteet vesitilkkaan ja lisää vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada massa irtopohjavuokaan. Tasoita pinta ja painele massa vuokaan tasaisesti.
- Ripottele keksimurut moussen päälle tasaisesti. Kakku kumotaan hyydyttyään, eli muruista tulee kakun pohja. Anna hyytyä jääkaapissa.
- Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja koristele mansikan viipaleilla ja kokonaisilla mansikoilla.

Kakku ja mansikat
Huomioita
- Kakku on pieni, mutta näin suklaista kakkua ei kovin isoa palaa kukaan yhdellä istumalla halunnutkaan syödä.
- Halutessasi voit koota kakun "perinteisesti" niin että keksipohja on alun perinkin kakun alla.
- Mansikat sopivat kakun makuun erinomaisesti, mutta muitakin marjoja voisi kokeilla.
- Täysin laktoosittoman kakun saat käyttämällä pohjassa laktoosittomia keksejä.

4 kommenttia:

  1. Lähdin kokeilemaan kakkua, hieman omalla muunnoksella eli lisäsin hiukan kermaa ja liivatteen. Saas nähdä onko huomenna herkullista suklaista kakkua tarjolla :)

    VastaaPoista
  2. Eiköhän! Anekset on ainakin hyviä, että maku on takuulla mainio.

    VastaaPoista
  3. Hyvää oli! Ja sisko halusi heti reseptin itselle ja laitoin jakoon. Toivottavasti ei haittaa. Lisäsin siis itse vaan 3dl kermaa ja sitten 3liivatetta ja tuli oikein hyvä! Mun kakkuvuoka oli noin 20cm halkaisija niin sopi siihen mainiosti. Ja koristelin vaan suklaarouheella :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä että onnistu! Ja hyvät reseptit tietysti jakoon :)

    VastaaPoista