Parmesaanilla kuorutetut pavut. |
Parmesaanilla kuorrutetut vihreät pavut (neljälle)
200g vihreitä papuja
80g ilmakuivattua kinkkua
2 dl kuivahtaneita leivänmuruja
2,5 dl raastettua parmesaanijuustoa
2 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl hienonnettua persiljaa
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Levitä kinkut uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin 6 min, kunnes viipaleet ovat rapeita. Ota kinkut uunista ja alenna lämpö 225 asteeseen.
- Huuhtele pavut, katkaise papujen päät. Ryöppää pavut suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin 5min ajan. Valuta pavut ja levitä vieri viereen uunivuokaan.
- Murustele kinkunviipaleet. Sekoita leivänmurut, parmesaani, kinkku ja hienonnetut yrtit keskenään ja levitä papujen päälle.
- Paista 225 asteisessa uunissa 8-10 min.
Huomioita
- Annoksesta voi tehdä kasvisversion käyttämällä aurinkokuivattuja tomaatteja kinkun sijaan.
- Pavut sopivat lisäkkeeksi tai sellaisenaan alkuruuaksi.
Kokeilin samaa reseptiä ja maistui maukkaalle !
VastaaPoista