keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Gluteeniton puolukkatäytekakku

(Kakku näyttää kovin keltaiselta kuvausteknisistä syistä)
Helppo, raikas ja herkullinen täytekakku joka on gluteeniton ja laktoositon. Toki voi tehdä ihan tavallisesta kakkupohjasta ja normaaleilla maitotuotteilla jos ei erikoisruokavalioihin ole tarvetta.

Gluteeniton kakkupohja
5 kananmunaa
1,75 dl sokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja (tällä kertaa puolet Sunnuntaita ja puolet Semperin vaaleaa)
1 tl leivinjauhetta

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja varovasti käännelle vaahtoon.
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Täyte
250g laktoositonta maitorahkaa
2 dl laktoositonta vispikermaa
n. 3 rkl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria maun mukaan)
n. 2,5 dl puolukoita

- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, puolukat, vanilja ja sokeria maun mukaan. Kannattaa siis maistella välillä ja lisätä sokeria sen verran, että täytteestä tulee hyvää.

Gluteeniton puolukkatäytekakku
Kakun kokoaminen
n. 2dl kostutuslientä, tällä kertaa karpalovichyä.
2-3 dl puolukkamarmeladia
500g laktoositonta maitorahkaa
4 dl laktoositonta vispikermaa
Sokeria ja vaniljaa maun mukaan

Vaihe 1
- Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kakku kootaan siihen irtopohjavuokaan jossa se paistettiinkin. Vuoraa vuoka kelmulla ja/tai leivinpaperilla niin, että kakku ei tartu reunoihin ja saat sen kauniisti ulos vuoasta.
- Nosta kakun päällimmäinen osa irtopohjavuon pohjalle, Siis se pala, joka oli paistaessa pintana. Laita pintapuoli alaspäin. Kostuta.
- Lusikoi pohjan päälle puolet marmeladista ja levitä ohueksi kerrokseksi.
- Lisää puolet rahkasta ja levitä tasaiseksi.
- Nosta keskimmäinen kakkuviipale rahkan päälle ja kostuta. Täytä lopulla marmeladilla ja rahkalla.
- Nosta viimeinen pala kakun päälle siten, että vuoan pohjaa vasten ollut pinta jää ylimmäiseksi. Voit kostuttaa palaa alapuolelta ennen kuin nostat sen paikalleen.
- Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin. Kakku voi hyvin odotella yön yli.

Vaihe 2
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Päällystä kakku rahkakermavaahdolla. Koristepursotuksia voi lisäillä sen mukaan mitä haluaa, osaa ja viitsii tehdä. Jos et tee pursotuksia vaan päällystät vain kakun rahkakermalla niin silloin todennäköisesti puolet rahkakermavaahtoannoksesta riittää. Mutta toisaalta jos rahkakermaa jää niin lisää siihen marjoja tai hedelmiä ja saat herkullisen jälkiruuan tai välipalan...

3 kommenttia:

  1. Voisitko nyt keskittyä niihin käsitöihin ettei mun tarvii kuolata täällä alvariinsa ;D
    Ihan älyttömän herkullisen näköinen kakku! Ja mä kun yritän olla herkuttelematta, pah.

    VastaaPoista
  2. No kun ne käsityöt tulee joululahjoiksi. Ei niitä vielä voi tänne postata :)

    VastaaPoista
  3. Okei okei, saat anteeks ;)

    VastaaPoista