lauantai 17. marraskuuta 2012

Suklaakakku ja mokkakreemi

Suklaakakku
Löysin jostain blogista (pahoittelen, linkki kadonnut...) ohjeen herkulliselta vaikuttavaan mokkakreemiin. Kahvi ja suklaahan sopivat hyvin yhteen, eli laitoin kreemiä sitten suklaakakun väliin. Lopputulos oli kerrassaan mainio, vielä kun välissä oli kreemin lisäksi raikasta luumuhilloa. Kreemin voi tehdä hyvissä ajoin, mutta jääkaappisäilytyksessä se tietysti kovettuu. Muutama sekunti mikrossa pehmittää kreemin taas levitettäväksi, mutta sellaista ihanan kuohkeaa ja vaahtomaista se on vain tuoreena.

Mokkakreemi
2 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl vahvaa kahvia
200g voita

- Mittaa kaikki ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan.
- Lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Älä keitä!
- Anna jäähtyä.
- Vaahdota voi kuohkeaksi. Lisää mokkakiisseli vähitellen voin joukkoon.

Suklaakakku
130g voita
120 g tummaa suklaata (tai vähän enemmänkin jos sattuu olemaan)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,3 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

- Sulata voi ja suklaa kattilassa ja anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainaat keskenään ja lisää vaahtoon.
- Lisää suklaaseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kakun kokoaminen
Mokkakreemiä
Luumuhilloa (sellaista itse tehtyä)
Omenatuoremehua

- Leikkaa kakku neljään osaan.
- Nosta päällimmäinen pala paistopinta alaspäin irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta. Levitä päälle mokkakreemiä ja kerros hilloa.
- Nosta seuraava kakkulevy hillon päälle, kostuta ja levitä päälle kerros mokkakreemiä.
- Lisää seuraava kakkulevy, kostuta ja täytä tämä väli hillolla.
- Nosta vielä viimeinen pala kakun päälle. Paistopinta (siis se, joka oli vuoan pohjaa vasten) päällimmäiseksi. Kannattaa kostuttaa "alapuolelta" ennen kuin nostaa paikalleen.
- Toki kaikki välit voi täyttää mokkakreemillä ja hillolla, pelkällä kreemillä tai pelkällä hillolla. Ihan oman maun mukaan.
- Nosta kakku jääkaappiin yön yli. Halutessasi voit laittaa kakun päälle pienen painon (esim. sopivan kokoinen lautanen) jotta se tiivistyy ja maustuu hyvin.

Kuorrutus
n. 300g tummaa suklaata
1,5 dl kermaa
Muutama voinokare

- Sulata suklaa kerman kanssa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
- Tämän kuorrutuksen on tarkoitus olla paksua. Lisää kerman määrää jos haluat sileän pinnan. Silloin kyllä ei tarvita myöskään näin paljoa suklaata... Nytkin suklaata jäi yli aika reilusti. 

5 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Tätä täytyy kokeilla ehdottomasti :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli. Ja mokkakreemi sopisi varmasti muuhunkin käyttöön. Pipareiden väliin tai macaronsien täytteeksi esimerkiksi.

    VastaaPoista
  3. Oi, nami, vaikuttaapaa herkulliselta suklaakakulta :P

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä! Tehtiin tästä kakku niin että pohjan taikina oli 1,5-kertainen ja kuorrutetta riitti silti enemmän kuin hyvin. Käytin välissä luumuhillon sijaan omppuhilloa ja kostutukseen maitokahvia ja vedellä laimennettua brandyä...

    VastaaPoista
  5. Tuo kostutus kuulostaa herkulliselta :)

    VastaaPoista