sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Appelsiinimuffinssit

Appelsiinimuffinssit
Nopeat ja helpot muffinssit "siitä mitä kaapista löytyy". Ja koska kaapista ei löytynyt laktoositonta maitoa tuli näistä muffinsseista maidottomat kun päätin kokeilla appelsiinimehua. Hyviä olivat, eli teen varmaan toistekin.

Appelsiinimuffinssit (n. 12 kpl)
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 dl appelsiinimehua
2 kananmunaa
75g margariinia (tai voita jos ei ole tarvetta maidottomuuteen) sulatettuna
2-3 rkl appelsiini-porkkanamarmeladia
Tummaa suklaata koristeeksi

- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat, mehu ja sulatettu voi sekaisin ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää pari ruokalusikallista marmeladia ja sekoita vielä hieman. Tavoitteena on, että marmeladi ei ihan kokonaan sekoitu vaan jää "raidoiksi" tai sattumiksi.
- Lusikoi muffinssivuokiin ja laita vielä jokaisen muffinssin päälle nokare marmeladia.
- Paista noin 20-25 minuuttia. Koristele suklaaraidoilla jos haluat.

Huomioita
- Käytin aiemmin tekemääni appelsiini-porkkanamarmeladia (klikkaa linkkiä), mutta mikä tahansa muukin appelsiinimarmeladi käy varmasti hyvin. Tuo käyttämäni marmeladi on raikkaan makuista, joten makealla englantilaistyyppisellä marmeladilla mausta tulee varmaan vähän erilainen.
- Muunnelmina voisi kokeilla vaikka omenamehua ja omenahilloa. Kannattanee kokeilla sen mukaan mitä kaapista löytyy.

2 kommenttia:

  1. Ai miten herkullisen näköisiä ovatkaan! Minä mietin, josko innostuisin tekemään mudcake-muffinsseja. Joku niitä mulle kehui. Oletko koskaan kokeillut? PYsyyköhän ne sisältä oikeanlaisina?

    VastaaPoista
  2. Mudcake-muffinssit kuulostavat herkullisilta! Enpä ole kokeillut, mutta eiköhän ne "mutaisina" pysy kun ei paista liian kauan aikaa... Pitääkin ehkä etsiä hyvä ohje ja kokeilla :)

    VastaaPoista