lauantai 30. maaliskuuta 2013

Yrttilabneh

Yrttilabneh (kuva: S. Kärki)
Labneh on siis jogurttijuusto, joka on helppo tehdä ja oletettavasti sitä voisi maustaa millä yrteillä itse haluaa. Tällä kertaa tein ohjeen mukaan ja käytin valkosipulia, minttua ja rosmariinia. Labneh oli herkullista kasvisbriamin kanssa ja sopi mainiosti myös lampaan seurassa syötäväksi. Loput juustosta voisi syödä vaikka leivän päällä.

Yrttilabneh
500g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
1/4 ruukkua minttua
1 oksa rosmariinia
1 tl suolaa

- Hienonna yrttien lehdet.
- Kuori ja hienonna valkospipuli.
- Mittaa jogurtti kulhoon, lisää yrtit, valkosipuli ja suola ja sekoita.
- Lusikoi suodatinkankaalla/sideharsolla vuorattuun siivilään ja nosta valumaan jääkaappiin ainakin seuraavaan päivään. Labneh voi odottaa parikin päivää, siitä vain tulee kiinteämpää kun se saa valua pidempään.
- Tarjoa esimerkiksi kasvisten kera.

2 kommenttia:

  1. Kaikki tahnat on tosi kivoja leivän päällä. Pitäisi kokeilla useammin!

    VastaaPoista
  2. Todellakin. Tämäkin oli tosi helppo tehdä ja sopii moneen.

    VastaaPoista