torstai 21. maaliskuuta 2013

Pinjan savulohipasta

Pinjan savulohipasta
Eli siis yksinkertainen savulohipasta jossa on reilusti pinjansiemeniä. Helppoa ja hyvää. Tein tämän mittaamatta aineksia, mutta arvioin tuohon määrät. Ajatuksena kuitenkin on tehdä pasta sen mukaan mitä kivaa kaapista löytyy.

Pinjan savulohipasta (kolmelle)
Pastaa sen verran kuin kolme henkeä syö
200g lämminsavulohta
Oliiviöljyä
Kourallinen pinjansiemeniä
Reilusti rucolaa
n. 10 kirsikkatomaattia
Sitruunalla maustettua rypsiöljyä (tai öljyä ja vähän sitruunamehua)
Suolaa
Pippuria
Basilikaa tai muita yrttejä
Parmesaania

- Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
- Pilko savulohi pieniksi palasiksi ja tarkista samalla, etti siihen ole jäänyt ruotoja.
- Huuhtele rucola ja hienonna suupalan kokoisiksi palasiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.
- Laita pasta kiehumaan ja tee "kastike" pastan kiehuessa.
- Kaada pannulle loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Lisää lohenpalat ja kirsikkatomaatit. Paista miedolla lämmöllä (käytännössä siis vain tomaattien tarvitsee vähän kypsyä, lohelle riittää hyvä lämmitys) ja mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja yrteillä. Lisää rucola ja pinjansiemenet vasta kun pasta on valmista.
- Valuta pasta. Kaada pastan sekaan loraus sitruunalla maustettua öljyä.
- Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja tarkista maku. Lisää pastan joukkoon. Raasta päälle hieman parmesaania.

Huomioita
- Pastan pääainesosina ovat lohi ja pinjansiemenet, muita aineksia voi lisätä oman maun mukaan.
- Rucolan sijaan voisi käyttää tuoretta pinaattia ja makuihin sopii varmasti myös höyrytetty parsakaali, paistettu sipuli ja miksei valkosipuli ja chilikin. Eli siitä vain kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja.

3 kommenttia:

  1. Maukkaalta vaikuttava salaatti :)

    VastaaPoista
  2. No itse asiassa söimme pastan loput seuraavana päivänä lounassalaattina. Lisäsimme vain tomaatteja, kurkkua, fetaa ja mausteita. Ja hyvää oli niinkin :)

    VastaaPoista