maanantai 1. huhtikuuta 2013

Yrttikuorrutettu karitsan kylki

Karitsan kylkirivit uunissa (Kuva: S. Kärki)
Herkullinen ja suhteellisen helppo lammasruoka josta nautimme pääsiäisenä. Ohjeen löysin Helsingin Sanomista (alkuperäinen ohje täällä) jossa sitä mainostettiin pääsiäisen helpoimpana lammasruokana. Lammas sopi erinomaisesti kasvisbriamin, yrttilabnehin ja minttuhyytelön kera nautittavaksi.

Lammas valmiina nautittavaksi (Kuva: S. Kärki)
Karitsan kylki (neljälle)
Kaksi karitsan kylkipalaa
voita ja öljyä paistamiseen
2 valkosipulia
1 rkl oliiviöljyä
1,5 tl mustapippuria
2 tl paprikamaustetta
2 rkl tuoreita, hienonnettuja yrttejä (timjamia, rosmariinia, minttua)
2 tl sormisuolaa 

- Leikkaa valkosipuleista yläpään kärki pois niin, että kynsien päät jäävät näkyviin. Valele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Irrota pehmenneet kynnet ja muhenna ne haarukalla.
- Lisää pippuri, paprikamauste, hienonnetut yrtit ja sormisuola valkosipulimuhennokseen.
(Kuva: S. Kärki)
- Siisti karitsanliha ja luut tarvittaessa. Kuivaa talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu, lisää nokare voita ja tilkka öljyä. Ruskista nopeasti kauttaaltaan.
- Hiero lihan pintaan valkosipuli-mausteseos ja siirrä uunipannuun. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes lämpömittari näyttää 52–55 astetta.
- Kääri kylkirivi folioon noin 10 minuutiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti