tiistai 4. helmikuuta 2014

Hedelmäkakku

Tällä kertaa siis tällainen perinteinen hedelmätäytekakku. Sisällä paria erilaista hilloa, kuorrutus kermavaahtoa ja päällä hedelmiä sekä hyytelösokerikiille. Suhteellisen yksinkertainen koristelu josta tuli yllättävänkin näyttävä.

Hedelmäkakku
1 iso kakkupohja
Hilloja (tällä kertaa omenahilloa ja mustikka-mansikkahilloa)
Spritea kostukkeeksi
4 dl kermaa
n. 1 dl maitorahkaa
Sokeria
Erilaisia hedelmiä ja marjoja (säilykepäärynöitä ja -persikoita, viinirypäleitä, karambola ja muutama puolukka)
Hyytelösokeria

(Kuva: S.Kärki)
- Leikkaa kakkupohja 3-4 osaan. Kokoa kakku laittamalla väleihin valitsemiasi hilloja ja kostuta maun mukaan.
- Anna kakun tekeytyä esimerkiksi yön yli ja kurruta se vasta tarjoilupäivänä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sitä hieman sokerilla. Kuorruta kakku kauttaaltaan kermavaahdolla.
- Leikkaa hedelmät sopiviksi palasiksi ja asettele kakun pinnalle. Aloita esimerkiksi kakun ulkoreunalta ja tee hedelmistä kuvan mukaisia "renkaita".
- Tee kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan. Levitä kiillettä ohut kerros kaikkien hedelmien päälle lusikkaa ja pullasutia avuksi käyttäen.
- Lisää kerman loppuun maitorahkaa ja tarvittaessa vähän sokeria. Pursota rahkakermavaahdolla kakun reunoille koristeet. Toki voit pursottaa koristeet ihan pelkästä kermastakin, itse vain olen huomannut että tämä rahkaseos ei juoksetu niin helposti ja pitää muotonsa hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti