torstai 6. helmikuuta 2014

Sitruunapikkuleivät

 


Herkullisia, makeita ja sitruunaisia pikkuleipiä. Sellaisia, jotka ovat vähän sitkeitä sisältä. Ohjetta voisi kokeilla ehkä myös lime-versiona.  

Sitruunapikkuleivät (ohje Suklaapandalta) n. 25 kpl

115g huoneenlämpöistä voita
2 1/3 dl sokeria
1 kananmuna
2½ rkl sitruunamehua
1 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
3½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/8 tl ruokasoodaa
2/3 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
1 dl tomusokeria

- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pese sitruuna huolellisesti ja kuivaa. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista mehu, tarvitset 2½ rkl mehua.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola kulhossa, laita sivuun. Siivilöi tomusokeri esim. lautaselle.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmuna, sitruunamehu ja kuori, vatkaa sekaisin.
- Lisää kuivat ainekset ja sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikina noin 3cm halkaisijaltaa oleviksi palloiksi, pyörittele pallot tomusokerissa ja laita uuninpellille jossa leivinpaperi alla. Jätä muutama sentti pallojen väliin sillä ne leviävät uunissa. Älä litistä palloja.
- Paista keskellä uunia 9-10 minuuttia, kunnes keksin pinta ei enää kiillä ja pohja on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä 3 min pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti