keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Parsakaali-pekonipasta

Taas näitä pikaruokapastoja. Tästä tuli sen verran hyvää, että ajattelin kirjata reseptin ylös. Löytyypähän sitten helpommin ja liikoja miettimättä jos tätä haluaa uudelleen tehdä. Määrät toki taas kerran arvioita kun enhän minä niitä ylös tehdessä kirjoittanut saati mittaillut.

Parsakaali-pekonipasta (noin 4 annosta)

Pastaa, farfalle tai muu mikä kaapista löytyy sen verran että riittää kaikille syöjille
200g parsakaalia (pakaste)
n. 100g herneitä (pakaste)
Paketti pekonia
1/2 pakettia ruohosipulituorejuustoa (sellainen pieni Creme Bonjur)
2 rkl pinjansiemeniä
Suolaa
Pippuria
Parmesaaniraastetta

- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Laita pastavesi kiehumaan.
- Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita uuniin. Paista kunnes pekoni on murenevan rapeaa. Älä kuitenkaan polta reunoja, eli kannattaa vahtia rapeutumista ja vaikka käännellä viipaleita välillä. Nosta talouspaperin päälle valumaan ja odottamaan seuraavaa vaihetta.
- Murenna rapea pekoni pieniksi palasiksi.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla.
- Laita pasta veteen kun se kiehuu. Muista maustaa keitinvesi suolalla.
- Sulata ja kuumenna pakastevihannekset mikrossa tai höyryttämällä. 
- Kaada kypsästä pastasta vesi pois. Lisää tuorejuusto ja maun mukaan pippuria sekä sekoita hyvin. Lisää kuumennetut vihannekset ja annostele lautasille. Lisää annosten päälle pinjansiemeniä, pekonia ja juustoa. Koristele basilikanlehdillä jos niitä sattuu kotona olemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti