tiistai 8. huhtikuuta 2014

Suklainen syntymäpäiväkakku

Syntymäpäivät oli ja meni, mutta tämä jäi postaamatta... Eli työkavereiden kanssa nautittu syntymäpäiväkakku. Kostukkeena tietysti vaniljaviinaa (ns. sisäpiirin vitsi). Erinomainen ja reilusti suklainen kakku josta riittää mukava palanen ainakin 10-15 hengelle. Kakusta nimittäin tulee aika korkea ja aika harva haluaa näin täyteläistä kakkua syödä montaa palaa kerrallaan.

Suklaakakku
300g voita
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,75 dl Kaakaojauhetta
4 kananmunaa
1,2 dl vahvaa kahvia
150g tummaa suklaata

- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuivia aineita ja kahvia vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
- Voit paistaa kakun yhtenä isona kakkuna tai kuten minä kolmessa erässä. Paistoin siis kolme erillistä pohjaa peräjälkeen.
- Kaada taikina (kaikki tai 1/3 kerrallaan) leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa kunnes kakku on kypsä, eli tikkuun ei enää tartu taikinaa. Kakku saa kuitenkin jäädä kosteaksi, eli älä paista liikaa.


Mokkakreemi
Koottu kakku
2 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl vahvaa kahvia
200g voita

- Mittaa kaikki ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan.
- Lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Älä keitä!
- Anna jäähtyä.
- Vaahdota voi kuohkeaksi. Lisää mokkakiisseli vähitellen voin joukkoon.

Kokoaminen
Ruokosokerilla makeutettua maitokahvia (kylmää)

- Voit halutessasi maustaa maitokahvin vaniljaviinalla, konjakilla tai vaikka rommilla.
- Laita ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta pohja maitokahvilla. Pohjat ovat jo itsessään aika kosteita, joten lisäkostutuksen kanssa kannattaa olla aika varovainen.
- Levitä noin 1/2 kreemistä pohjan päälle. Nosta seuraava pohja kreemin päälle ja painele varovasti (jotta kreemi tasoittuu ja kakku tiivistyy). Kostuta, annostele loppu kreemi pohjan päälle ja nosta viimeinen pala kakun päälle.
- Koristele suklaapursotuksilla.

Huomioita
- Kakku säilyy hyvin jääkaapissa. Päivän-kahden säilytys vain parantaa kakun makua eli tämän voi tehdä hyvissä ajoin.
- Koristeluna voi käyttää myös suklaakuorrutusta, kermapursotuksia tai vaikka suklaahippuja.

1 kommentti: