torstai 26. kesäkuuta 2014

Kammerjunker

Näitä pikkuleipiä siis syödään kaldskålin kera. Nämä pikkuleivät eivät pelkästään ole mitenkään erityisen makuisia, mutta ovat erinomaisia kaldskålissa tai vaikka kahviin kastettuna.

Kammerjunker
2 kananmunaa
150g sokeria
50g sulatettua jäähtynyttä voita
300g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

- Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
- Lisää sulattettu voi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin (peitettynä) noin tunniksi.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Tee näistä taikinapalloista jokaisesta ohuehko (noin 30cm pitkä) tanko. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 20 minuuttia.
- Kun tangot ovat kohonneet ja alkaneet kypsyä nosta ne pois uunista. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa puolen sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet pellille ja paista vielä noin 15 minuuttia, eli kunnes pikkuleivät ovat kauniin värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti