keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Vaaleanpunainen Balettikakku

Kuva: S.Kärki
Kummitustäti inhoaa vaaleanpunaista eikä oikein pidä sokerimassasta. Mutta koska kummituslapsi pyysi vaaleanpunaista balettikakkua niin lapsihan sai vaalenapunaisen balettikakun.

Päädyin (pääasiassa koristeluteknisistä syistä) tekemään amerikkalaistyyppisen kakun johon ei tule täytteitä lainkaan, eli kakku itsessään maustetaan samalla tavalla kuin kotimaiset "kuivakakut" ja päällystetään sitten sokerimassalla. Kokeilin kakuksi Funfetti kakkua, mutta koska kotimaiset strösselit taitavat sisältää aika paljon vähemmän väriaineita kuin Amerikan -serkkunsa niin hauskojen väripilkkujen sijaan kakun sisällä oli muutama vaaleanpunainen ja vihertävä läiskä. Hyvää kakusta kyllä tuli, mutta ei lainkaan sen näköistä kuin odotin. Seuraavalla kerralla teen ihan vain tämän ohjeen mukaisen sitruuna-piimäkakun ja jätän strösselit ripoteltaviksi vaikka kakun päälle.

Funfetti -kakku
(amerikkalaiset kuppimitat käytössä)

2 1/4 cups vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/4 cups piimää
4 kananmunan valkuaista
1 1/2 cups sokeria
2tl sitruunan kuorta raastettuna
1 stick (eli noin 110g) voita
3/4 cup strösseleitä (pitkänomaisia)

- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa piimä ja kananmunat sekaisin.
- Laita sokeri ja sitruunankuori vatkauskulhoon ja sekoita. Lisää voi ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää ensin noin 1/3 vehnäjauhoja, sitten puolet piimästä, taas vähän jauhoja ja loput piimästä. Lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä strösselit jos käytät niitä.
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista noin 185 asteessa noin 45 minuuttia. Kannattaa seurata kakun kypsymistä, sillä se riippuu paljon kakun paksuudesta. Jos haluat tasaisen kakun voit lueskella ylhäällä olevasta linkistä vinkkejä keittiöpyyheniksiin.
Kuva: S.Kärki

Vaaleanpunainen balettikakku

Lemon curdia
Mustaa sokerimassaa
Vaaleanpunaista sokerimassaa
Vohveliperhosia
Sokerikuorrutetta liimaksi

- Tee ensin balettitanssijakoristeet mustasta sokerimassasta. Voit piirtää ne itse tai tehdä kuten minä: etsi netistä sopivat kuvat, printtaa ja leikkaa irti ääriviivojen mukaan ja leikkaa sitten niiden avulla veitsellä sokerimassasta kuviot. Jätä kuivumaan huoneenlämpöön ainakin yön yli.
- Päällystä kakku lemon curdilla. Kaulitse sokerimassa ohueksi ja nosta kakun päälle. Tasoita ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
- Asettele balettitanssijat ja perhoset kakun päälle ja reunoille ja kiinnitä sokerikuorrutteella (sellainen valmis tuubitavara on erittäin kätevää).

1 kommentti: