torstai 24. heinäkuuta 2014

Marenkikääretorttu ja lakritsikerma

Tällainen ohje löytyi kesän Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä ja kun piti saada kesäinen, gluteeniton kakku niin pitihän sitä kokeilla. Hieman menin samantien muokkaamaan ohjetta, eli täytin rullan lakritsilla maustetulla rahkakermalla pelkän kermavaahdon sijaan. Hyvää tämä oli, mutta pitää syödä pikaisesti rullauksen jälkeen ettei vety ihan tahmaiseksi.

Marenkikäärö
4 valkuaista
2 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja
1 rkl rypsiöljyä

Täyte
2 dl kuohukermaa
250g maitorahkaa (sitä pehmeämpää ja miedompaa versiota)
Sokeria maun mukaan
2tl lakritsijauhoa
Marjoja

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon perunajauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina öljytylle leivinpaperille noin 30x40cm levyksi. Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää siihen rahka, sokeri ja lakritsa ja sekoita.
- Levitä rahkakerma pohjan päälle ja ripottele sen päälle reilusti (isot pilkottuina) marjoja. Rullaa kääretortuksi. Koristele lopuilla marjoilla.
- Leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi tai kata pöytään sopiva terävä veitsi leikkaamista varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti