tiistai 29. heinäkuuta 2014

Pizzat kaasugrillissä

(Kuva: S.Kärki)

Kaasugrillin saa helpommin tasalämpöiseksi kuin hiili/puugrillin ja sillä voi ilmeisesti jopa leipoa yksinkertaisia sämpylöitä tms. ja pizan teko ainakin onnistuu. Mallia otin Pastanjauhantaa -blogista, eli täältä. Alla oma versiomme ja muutamia huomioita siitä miten projektin voisi toteuttaa paremmin. Tarkempia vinkkejä paistamiseen yms. voi käydä lukemassa alkuperäisestä ohjeesta, sillä alla oleva on jonkin verran lyhennetty.

Pizzapohja

350 g vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl extra vergine -oliiviöljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä

- Laita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhoon ja sekoita.
- Sekoita öljy ja lämmin vesi (kuivahiivalle vesi saa olla reilusti kädenlämpöistä) ja lisää neste vähitellen taikinaan niin, että siitä tulee tasainen ja pehmeä ja se irtoaa käsistä vaivatessa. Vaivaa kunnolla, peitä liinalla ja jätä nousemaan noin tunniksi.
(Kuva: S.Kärki)

Pizzojen paistaminen


Oliiviöljyä
Tomaattikastiketta
Haluamiasi täytteitä
Juustoa

- Laita grilli kuumenemaan hyvissä ajoin.
- Kun taikina on kohonnut riittävästi (vähintään kaksinkertaiseksi), painele siitä ilmat pois ja leivo/kauli pienehköjä, ohuita pohjia. Voitele pohjat molemmilta puolin oliiviöljyllä. Öljyä kannattaa laittaa reilulla kädellä.
- Grillaa pohjia ensin toiselta puolelta 2-3 minuuttia suoralla keskilämmöllä (kaasugrillissä siis kaikki polttimet puoliväliin).
- Kun pohjat ovat saaneet alapintaansa hieman väriä, hae ne grillistä täytettäviksi.
- Käännä pohjat niin, että juuri paistettu puoli tulee ylöspäin ja levitä niille tomaattikastiketta sekä haluamasi täytteet. Grillaa niitä sitten jälleen suoralla keskilämmöllä, kunnes juusto sulaa - ja nyt alle joutunut, ensimmäisessä vaiheessa paistumaton pohjakin saa väriä (arviolta 4-5 minuuttia).

Huomioita
- Täytteeksi käyvät kaikki kypsät tai vain hieman kypsennystä vaativat ainekset. Esimerkiksi mozzarella, paistettu jauheliha, salami, tomaatti...
- Nopean tomaattikastikkeen saa aikaiseksi sekoittamalla tomaattipyrettä, ketsuppia ja mausteita (pippuri, basilika, valkospuli) keskenään.
- Pizzojen paistaminen oli varsin mukavaa hommaa ja sopisi erittäin hyvin "tee oma pizzasi" illanvieton ohjelmanumeroksi. Ei kuitenkaan kannata valita iltaa, jolloin ulkolämpötila lähenee 30 astetta sillä grillin lähimaastossa on varsin kuumat oltavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti