torstai 21. elokuuta 2014

Karviaischutney

Karviaismarjapensaita löytyy melkeinpä jokaisen vanhan omakotitalon ja mökin pihalta, mutta harmittavan harvoin niistä tulee mitään tehtyä. Toki karviaiset ovat mainiota syötävää ihan sellaisenaankin ja niistä saa tietysti myös erinomaista hilloa. Koska chutney on hyvää monenlaisten liharuokien kanssa niin ajattelin kokeilla tehdä sitä itse ja ohjekin löytyi nopeasti. Ohje löytyy täältä, mutta kuten voi huomata lisäsin siihen samantien chiliä, koska eihän chutney ole mikään chutney jos ei siinä ole vähän potkua.

Karviaischutney

1l karviaisia
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 kanelitanko
1 tähtiäanis
3/4 dl omenaviinietikkaa
3,5 dl hillosokeria
1,5 dl sokeria
Mustapippuria

- Perkaa karviaiset, silppua sipuli, valkosipuli ja chili ja laita kaikki kattilaan.
- Lisää mausteet, viinietikka ja sokeri sekä ripaus mustapippuria.
- Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia.
- Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 30 minuuttia aina välillä sekoittaen. Kaada kuumiin purkkeihin ja säilytä viileässä.

1 kommentti:

  1. meillä ehtii linnut syödä karviaiset ennen mua. :( tänä kesänä ehtisin syödä 3 kpl

    VastaaPoista