maanantai 13. lokakuuta 2014

Mustikkamarengit

Kyseessä hetkellisestä inspiraatiosta syntynyt kokeilu, eli ihan tarkkoja määriä en osaa antaa kun en niitä leivontainnossani mitannut. Mutta kyseessä siis yksinkertaisella marenkiohjeella tehdyt marengit, joista osan maustoin mustikkajauheella. Mustikka ei maistu marengeissa kovin vahvasti (mustikkainen jälkimaku kyllä löytyy) ja värikin on aika vaalea. Jauheen määrää voisi siis ehkä lisätä seuraavalla kerralla. Tein itse asiassa 2/3 tuosta marenkitaikinasta ihan tavanomaisiksi marengeiksi ja lisäsin loppuun noin 1-2 rkl mustikkajauhetta. Siitä voinee hieman päätellä jauheen määrää tuohon kokonaiseen annokseen.

Mustikkamarengit
3 valkuaista
3 dl erikoishienoa sokeria
Mustikkajauhetta

- Laita valkuaiset vatkauskulhoon ja laita vatkain päälle (yleiskone toimii tässä parhaiten, mutta kaipa työn voi ihan perinteiselläkin vatkaimella tehdä).
- Ala lisäämään sokeria vähitellen niin, että vatkaat marenkia koko ajan. Käytännössä voit yrittää valuttaa sokeria hyvin ohuena nauhana tai lisätä aina teelusikallisen kerrallaan.
- Ajatuksena on lisätä sokeria niin hitaasti, että kaikki sokeri liukenee valkuaisten joukkoon. Kun olet lisännyt sokeria noin 2,5 dl voit tarkistaa marengin koostumuksen. Marengin tulisi olla kiinteää eikä siinä saisi olla sokerirakeita. Oppimani suhde marengissa on 1 valkuainen ja 1dl sokeria, käytännössä pienten valkuaisten ollessa kyseessä saatat tarvita vähän vähemmän sokeria.
- Lisää mustikkajauhe ja pursota marengit pellille.
- Nosta marengit 100 asteiseen uuniin (laita kiertoilma päälle jos sinulla sellainen on). Voit vielä laittaa lusikan uuninluukun väliin siten, että kosteus varmasti pääsee ulos. Kuivata marenkien koosta riippuen tunnista kolmeen. Testaa välillä ovatko marengit kuivuneet kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti