perjantai 5. joulukuuta 2014

Herkkuja Moskovassa

Tuli sitten vietettyä joitain päiviä Moskovassa, josta löytyy paljon mukavia kahviloita ja hyviä ravintoloita. Tyypilliseen tapaani keskityin kuvaamisessa kakkuihin, mutta tuli sitä kokeiltua myös teetä ja kirsikkahilloa, khachapureja, pelmeneitä ja monenlaisia muita herkkuja.

Linnunmaitokakku
Ensimmäisessä kuvassa linnunmaitokakku, eli "pitchye moloko". Kakun sisus on kondensoidusta maidosta ja hyytelöimisaineesta tehty mousse joka kuorrutetaan ohuella kerroksella suklaata. Kyseistä herkkua on perinteisesti syöty karamellimuodossa ja kakuksi se muokattiin 70-luvulla.

Napoleon -kakku
Napoleonkakku on lehtitaikinaleivonnainen, jonka täytteenä on vaniljakreemiä. Varsin maukas tämäkin, joskin säilytyksessä se tuntuu muuttuvan sitkeäksi ja hieman hankalaksi syödä.

Kiev-leivos
Kolmantena herkkuna (ja kuten kuvista näkyy, on kaikki itse asiassa nautittu saman ketjun kahviloissa... näitä löytyy Moskovasta melkein joka kadunkulmasta) Kiev-leivos. Kyseessä marenkileivos jonka täytteenä on täyteläistä voikreemiä. Hieman turhan tuhti paketti, vaikka maku olikin aika hyvä. Olisin kaivannut marjoja tai muuta raikkautta taittamaan leivoksen makeutta ja rasvaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti