keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Suklaakakku

Suklaakakku, joka on maidoton ja munaton, eli sopii myös allergisille tai vaikka vegaaneille. Erittäin herkullinen, kostea ja monikäyttöinen kakku. Söimme kakkua sellaisenaan ja hillon kera, mutta se sopisi myös mainiosti kuorrutettavaksi tai täytekakun pohjaksi. Ohje on äärimmäisen helppo ja nopea. Mitat ovat amerikkalaisina kuppeina.
Kuva: S.Kärki

Suklaakakku
3 cup vehnäjauhoja
2 cup sokeria (tavallista, fariinisokeria, tummaa sokeria tai näiden sekoitusta)
0,5 cup kaakaojauhetta
2 tl soodaa
1 tl suolaa
3/4 cup rypsiöljyä (tai muuta mautonta öljyä)
2 rkl etikkaa
1 tl vaniljajauhetta
1 cup kahvia
1 cup vettä

- Voitele irtopohjavuokien reunat ja peitä pohja leivinpaperilla.
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet isohkossa kulhossa hyvin keskenään.
- Lisää "märät" aineet ja sekoita hyvin.
- Kaada taikina vuokiin ja paista kunnes kakut ovat kypsiä, eli ison kakun kohdalla noin 35-40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Huomioita
- Käytin väkiviinaetikan sijaan omenaviinietikkaa ja sekin tuntui toimivan hyvin.
- Kahvin pitäisi olla vahvaa, itse keitin mutteripannullisen espressoa ja käytin sen taikinaan.
- Ohjeen mukainen annos on iso, kuvan kokoisia kakkuja siitä tekee noin 2,5. Kakku on aika murenevaista, eli jos ajattelit tehdä täytekakun on ehkä parempi paistaa useampi pohja kuin yrittää leikata paksusta pohjasta levyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti