maanantai 16. helmikuuta 2015

One pot pasta

Tämä on erittäin helppo, yksinkertainen ja nopea tapa tehdä kattilallinen pastaa. Ainesosia voi muutella oman tarpeen ja mieltymysten mukaan ja jos haluaa muutakin kuin kasvispastaa voit lisätä mukaan vaikka paistettua pekonia, lihapullia, makkaraa, grillattua kanaa tai tonnikalaa. Lisäkkeet kannattanee lämmittää toisella pannulla ja lisätä mukaan vasta tarjoiluvaiheessa.

One pot pasta (noin neljälle)
300 g spagettia
3-4 tomaattia
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
Ripaus kuivattua basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
Mustapippuria
Kuivattua chiliä maun mukaan
Vajaa litra kasvislientä (tai 1-2 lusikallista fondia ja vettä)
Parmesaania
(rapeaksi paistettua pekonia)

- Pilko sipuli ja tomaatit ja laita ison kattilan pohjalle.
- Lisää spagetti, mausteet ja oliiviöljy.
- Kaada ainesten päälle sen verran kasvislientä, että pasta peittyy. Laita levy päälle ja anna porista noin 10 minuuttia, eli kunnes pasta on kypsää. Tässä vaiheessa suurin osa nesteestä on imeytynyt pastaan tai haihtunut, eli valuttamista ei tarvita.
- Nosta pasta lautasille, raasta päälle vähän parmesaania ja lisää halutessasi "sattumat".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti